Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Ελάχιστος χρόνος για να διευθετηθεί η συμφωνία του Brexit

Barnier (ΕΕ): Ελάχιστος χρόνος για να διευθετηθεί η συμφωνία του Brexit
Ο χρόνος για να διευθετηθεί μια συμφωνία «διαζυγίου» με τη Βρετανία είναι «εξαιρετικά λίγος», προειδοποίησε ο Michel Barnier
Ο χρόνος για να διευθετηθεί μια συμφωνία «διαζυγίου» με τη Βρετανία πριν την αποχώρησή της από το μπλοκ στις 29 Μαρτίου 2019 είναι «εξαιρετικά λίγος», προειδοποίησε σήμερα (11/2/2019) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Michel Barnier.
«Ο χρόνος που παραμένει είναι εξαιρετικά λίγος», δήλωσε ο Barnier σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο.
«Η συμφωνία απόσυρσης στην οποία έχουμε καταλήξει με την κυβέρνηση της Theresa May... παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί μια ομαλή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε ο Barnier.
Ο Barnier συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, ο οποίος τόνισε ότι η ευθύνη για την εξεύρεση λύσης στο Brexit βαραίνει το Λονδίνο.
«Ποτέ δεν πιέσαμε για Brexit, δεν απαιτήσαμε ποτέ το Brexit», δήλωσε από την πλευρά του ο Bettel.
«Η ευθύνη ξεκίνησε από το Λονδίνο και βρίσκεται ακόμα στο Λονδίνο», πρόσθεσε.
Ο Barnier τόνισε ότι η ΕΕ δεν θα ξανανοίξει τη συμφωνία του Brexit, ενώ ανέφερε ότι το ιρλανδικό «backstop» δεν είναι η άποψη της ΕΕ για τους μελλοντικούς δεσμούς με τη Βρετανία, αλλά απλώς μια δικλείδα ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει πει στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θέλει να εργαστεί για μια συμφωνία πριν από την προγραμματισμένη έξοδο της 29ης Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης