Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περίεργη διάταξη του υπ. Δικαιοσύνης - Βορίδης: Έχει σχέση με τον Κουφοντίνα; - Καλογήρου: Μην αναπαράγετε fake news

Περίεργη διάταξη του υπ. Δικαιοσύνης - Βορίδης: Έχει σχέση με τον Κουφοντίνα; - Καλογήρου: Μην αναπαράγετε fake news
Η ΝΔ αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης
Πλήθος ερωτημάτων αλλά και την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκαλεί διάταξη για καταδίκους που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Πρόκειται για το άρθρο 37 νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο το ευεργετικό μέτρο υπολογισμού μίας ημέρας εργασίας σε τρεις ημέρες ποινής, το οποίο μέχρι σήμερα αφορούσε μόνο σε όσους εργάζονταν σε αγροτικής ή κτηνοτροφικές εργασίες σε αγροτικές φυλακές επεκτείνεται και σε όσους εργάζονται και σε μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης.
«Επειδή στις αγροτικές φυλακές είναι ο Κουφοντίνας έχει καμιά σχέση αυτή η εντελώς εξειδικευμένη και στοχευμένη ρύθμιση» είπε ο κ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση μέχρι σήμερα όσν αφορά αρτοποιεία ισχύει μόνο για το αρτοποιείπ της Κεντρικής Αποθήκης Φυλακών.
Η πρώτη απάντηση του κ. Καλογήρου ήταν αρνητική με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να απαντά: «Μην αναπαράγετε fake news, θα διαψευσθείτε.
Θα σας απαντήσω στην ομιλία μου».
Εν συνεχεία, ο κ. Καλογήρου υποστήριξε ότι η διάταξη αποτέλεσε αίτημα διευθύντριας φυλακών ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διαφορετικού υπολογισμού από κατάστημα κράτησης σε κατάστημα κράτησης.  
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση δεν είναι φωτογραφική για τον Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς δεν τον αφορά γιατί ήδη στην περίπτωσή του αφ’ενός υπολογίζονται τρεις ημέρες και αφ’ετέρου έχει ήδη υπερκαλύψει τα «μεροκάματα» που θα έπρεπε να του υπολογιστούν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης