Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo: Ο ΟΠΕΚ δεν είναι καρτέλ, δεν καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου

tags :
Barkindo: Ο ΟΠΕΚ δεν είναι καρτέλ, δεν καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ δεν είναι καρτέλ και δεν καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo
Ο ΟΠΕΚ δεν είναι καρτέλ και δεν καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε σήμερα (11/2/2019), ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, Mohammad Barkindo, κληθείς να σχολιάσει ένα νομοσχέδιο που πέρασε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με στόχο την περικοπή των εφοδιασμών πετρελαίου.
«Ο ΟΠΕΚ ούτε είναι καρτέλ ούτε συμμετέχει στη διαδικασία καθορισμού των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε ο Barkindo στο «Reuters».
«Θα ήταν λανθασμένη κρίση να μας κατηγορήσουν για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο ίδιος, στο περιθώριο ενός ενεργειακού φόρουμ στο Κάιρο.
«Ο ΟΠΕΚ είναι ένας ανοιχτός και διαφανής οργανισμός που επικεντρώνεται στο να βοηθά τις αγορές πετρελαίου να παραμείνουν σε ισορροπία σε μια βιώσιμη βάση, κάτι που αποτελεί θεμελιώδη απαίτηση των επενδυτών», συνέχισε ο Barkindo.
«Η διεθνής πετρελαϊκή βιομηχανία χρειάζεται σταθερότητα στην αγορά για να προγραμματίσει και να επενδύσει με προβλέψιμο τρόπο, με στόχο να εξασφαλίσει μελλοντικές προμήθειες», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης