Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η πιθανή ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Νοτίου Αφρικής αλλάζει τα ενεργειακά δεδομένα

tags :
Η πιθανή ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Νοτίου Αφρικής αλλάζει τα ενεργειακά δεδομένα
Η πιθανή ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Νοτίου Αφρικής αλλάζει τα ενεργειακά δεδομένα
Ένα από τα πολλά υποσχόμενα hotspots για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου γεωτρήσεων φέτος – είναι η ΑΟΖ της Νότιας Αφρικής – στην οποία ανακαλύφθηκε ένα τεράστιο συμπύκνωμα φυσικού αερίου που θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα περιοχή εξερεύνησης για μεγάλες πετρελαιοπηγές και να αλλάξει την ενεργειακή τύχη της Νότιας Αφρικής.
Η γαλλική εταιρία Total ανακοίνωσε ότι έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη με προοπτικές στην περιοχή Brulpadda στα νότια παράλια της Νότιας Αφρικής.
«Με την ανακάλυψη αυτή, η Total άνοιξε ένα νέο παγκόσμιο παιχνίδι φυσικού αερίου και πετρελαίου και είναι σε θέση να εξερευνήσει αρκετές περιοχές για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα», δήλωσε ο Kevin McLachlan, Senior Vice President Exploration at Total.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Total, Patrick Pouyanne, η ανακάλυψη θα μπορούσε να έχει 1 δισεκατομμύριο βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου με φυσικό αέριο και πόρους συμπυκνωμάτων.
Ο φορέας εκμετάλλευσης της άδειας, η Total και οι εταίροι της Qatar Petroleum, CNR International και της Νοτίου Αφρικής Consortium Main Street, σχεδιάζουν τώρα να αποκτήσουν τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα μέσα στο 2019φέτος, προχωρώντας σε έως και τέσσερα πηγάδια εξερεύνησης.
«Είναι συναρπαστικό για τη χώρα μας ότι αυτή η ανακάλυψη έχει γίνει.
Είναι δυνητικά σημαντική ώθηση για την οικονομία και την καλωσορίζουμε καθώς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε επενδύσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας μας», δήλωσε ο υπουργός ορυκτών πόρων της Νότιας Αφρικής Gwede Mantashe σχολιάζοντας τη μεγάλη ανακάλυψη φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με το Αφρικανικό Ενεργειακό Επιμελητήριο (AEC)  η ανακάλυψη θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της οικονομίας της Νότιας Αφρικής και να συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Νότια Αφρική επεξεργάζεται επί του παρόντος νέα νομοθεσία, η οποία θα διαχωρίζει τους όρους εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου από τους όρους για τα παραδοσιακά ορυκτά.
Σχολιάζοντας την ανακάλυψη της Total, ο Andrew Latham, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας έρευνας σε θέματα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τους φυσικούς πόρους Wood Mackenzie, δήλωσε πως εάν «και το πηγάδι δεν είναι πετρελαϊκή ανακάλυψη, αν το Brulpadda αποδειχθεί ότι είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο οι εκτιμήσεις έως και 1 δισεκατομμύριο βαρέλια ισοδύναμων πετρελαϊκών πόρων, θα εξακολουθεί να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής για τη Νότια Αφρική».
Αν και το δύσκολο περιβάλλον των βαθέων υδάτων μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, οι δυσκολίες μπορεί να είναι παρόμοιες με εκείνες που υπάρχουν στα δυτικά της Shetland στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου - μια περιοχή που γνωρίζει καλά και στην οποία έχει εμπειρία, σημειώνει ο Latham.
Ενώ η Νότια Αφρική εκπονεί σήμερα νέα νομοθεσία για την ανάπτυξη των πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι παράκτιες περιοχές σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο έχουν δει πρόσφατα αυξανόμενο ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που επιθυμούν να διερευνήσουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το επόμενο hotspot εξερεύνησης στον κόσμο.
Η BP και η Shell επεκτείνουν την παρουσία τους στην Αφρική, ενώ η ExxonMobil επικεντρώνεται στη Δυτική και Νότια Αφρική συγκεντρώνοντας προοπτικές σε προοπτικές στη Γκάνα, τη Μαυριτανία, τη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική, ελπίζοντας να πετύχει μια ανακάλυψη που περιέχει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο βαρέλια αργού γνωστός ως «ελέφαντας».
Η Νότια Αφρική ήταν ένα από τα hotspots της πολλά υποσχόμενης γεωτρήσεων που WoodMac είχε εντοπίσει για το τρέχον έτος, παράλληλα με τη Γουιάνα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τον Αμερικανικό Κόλπο του Μεξικού, την Κύπρο και τη θάλασσα του Μπάρεντς στη Νορβηγία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης