Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το «πάρτι» της ανόδου των εταιρικών κερδών στη Wall Street τελείωσε

Morgan Stanley: Το «πάρτι» της ανόδου των εταιρικών κερδών στη Wall Street τελείωσε
Διαμόρφωση του S&P 500 στις 2.750 μονάδες ή και χαμηλότερα στα τέλη του 2019 προβλέπει η Morgan Stanley
Όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα οι αναλυτές προχωρούν σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον δείκτη S&P 500, όπως τονίζει η Morgan Stanley σε έκθεσή της.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο πρόκειται για μία φυσιολογική εξέλιξη, καθώς το «πάρτι» στην έκρηξη ενίσχυσης των εταιρικών μεγεθών έχει λάβει τέλος και αυτό θα αποτυπωθεί περίτρανα όταν ανακοινωθούν τα κέρδη για το α’ τρίμηνο του 2019.

Βάσει των στοιχείων της Morgan Stanley ο μέσος όρος των αναλυτών έχει προχωρήσει σε μείωση της εκτίμησής του για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 4,1% (πάντα για τις εισηγμένες στον S&P 500), εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθούν στα 38,55 δισ. δολάρια από 40,21 δισ. που ανέμεναν πριν από μερικούς μήνες.
Εάν επαληθευθεί αυτή η εκτίμηση θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί από το α’ τρίμηνο του 2016, όπου η αντίστοιχη υποχώρηση έφθασε στο 5,5%.

Στο α’ τρίμηνο του 2016 υπήρξαν 11 κλάδοι που είδαν τα κέρδη τους να εμφανίζουν ελεύθερη πτώση, με το μεγαλύτερο πλήγμα να το δέχονται αυτοί Ενέργειας και Τεχνολογίας Πληροφορικής με πτώση -22,5% και -7,3% αντίστοιχα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Michael Wilson, κορυφαίο αναλυτή της Morgan Stanley –έναν από τους πιο απαισιόδοξους αναλυτές της Wall Street – η ύφεση στην εταιρική κερδοφορία καταφθάνει με ταχύτερο εκ του αναμενόμενου και από τον ίδιο ρυθμό.

«Αυτή η πορεία έχει καταστεί περισσότερο σαφής εάν εξετάσει κάποιος τις συνεχείς υποβαθμίσεις μετά τις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών για το δ’ τρίμηνο 2018», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Βασισμένος και σε στοιχεία που διαθέτει το τμήμα αναλύσεων της Morgan Stanley ο Wilsdon εκτιμά, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 για το σύνολο του 2019 δεν θα ενισχυθούν περισσότερο από 1%, ενώ πριν από μερικούς μήνες εκτιμούσε ότι η άνοδος αυτή θα φθάσει στο 4,5%.
«Σύμφωνα με το βασικό μας σενάριο ο S&P 500 θα κλείσει το 2019 στο επίπεδο των 2.750 μονάδων ή ακόμη και χαμηλότερα», καταλήγει ο Wilson.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης