Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guaido: Δεν κατανοούμε τη θέση της Ιταλίας για τη Βενεζουέλα

Guaido: Δεν κατανοούμε τη θέση της Ιταλίας για τη Βενεζουέλα
Υπέρ της διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών στη Βενεζουέλα έχει ταχθεί η Ιταλία
Την... απορία του για τη θέση που έχει κρατήσει η ιταλική κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα της Βενεζουέλας, εκφράζει με επιστολή του ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Guaido.
Στην επιστολή του τονίζει ότι «δεν είναι κατανοητές οι αιτίες της πολιτικής θέσης της Ιταλίας και για ποιο λόγο η Ρώμη, δεν θέλει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά του δικτάτορα Maduro».
Παράλληλα, ο Guaido, που αυτονακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, ζητά από την Ιταλία «να ζητήσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας και να μπορέσουν να αποδεσμευθούν οι διεθνείς βοήθειες».
«Είμαι σίγουρος ότι ο ιταλικός λαός είναι με το μέρος μας, με το μέρος της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης» αναφέρεται, παράλληλα, στην επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από εκπροσώπους του Guaido που επισκέφθηκαν την Ρώμη.
Επισήμως, η ιταλική κυβέρνηση ζητά να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές στην Βενεζουέλα, αλλά τάσσεται κατά «έξωθεν παρεμβάσεων».
Το κόμμα της Lega, όμως, φαίνεται να έχει λάβει σαφέστερη θέση από εκείνη των Πέντε Αστέρων.
O υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Lega, Matteo Salvini, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.
Όπως έγινε γνωστό, ο Salvini «επιβεβαίωσε την σκληρή θέση κατά του Maduro» και «την πλήρη στήριξη της συνταγματικής πορείας για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, το γρηγορότερο δυνατό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης