Ο Trump αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να δοθεί προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Trump αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να δοθεί προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο Trump αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να δοθεί "προτεραιότητα" στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα καλέσει τις ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες να διαθέσουν περισσότερους πόρους και να κάνουν μεγαλύτερες επενδύσεις στην έρευνα, την προώθηση και την εκπαίδευση για την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), δήλωσε στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Με την Αμερικανική Πρωτοβουλία για την ΤΝ, η κυβέρνηση θα δώσει οδηγία στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μετατρέψουν σε προτεραιότητα τις επενδύσεις στην έρευνα και στην ανάπτυξη εφαρμογών της ΤΝ, να αυξήσουν την πρόσβαση σε ομοσπονδιακά δεδομένα και μοντέλα και να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για την προσαρμογή στην εποχή της ΤΝ.
Δεν προβλέπεται συγκεκριμένο ύψος χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ανέφερε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump.
Κατά την ίδια πηγή, ένα από τα ζητούμενα είναι η καλύτερη καταγραφή και παρακολούθηση των δαπανών για την έρευνα και την ανάπτυξη της ΤΝ.
Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να εξασφαλιστεί πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν πλεονέκτημα στο πεδίο της έρευνας και της ανάπτυξης ως προς την ΤΝ και συναφή πεδία, για παράδειγμα τις προηγμένες τεχνολογίες μεταποίησης και τους κβαντικούς υπολογιστές.
Ο Trump τόνισε στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης την περασμένη Τρίτη ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τα μέλη του Κογκρέσου προκειμένου να γίνουν νέες, μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές, ανάμεσά τους επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής η εφαρμογή των οποίων αναμένεται στο μέλλον, τονίζοντας πως είναι "ανάγκη" να γίνουν.
"Η ΤΝ είναι κάτι που άπτεται όλων των διαστάσεων της ζωής των ανθρώπων", εξήγησε στέλεχος της κυβέρνησης.
Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί "μια ομπρέλα" για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και για να "δείξει τι υπόσχεται να φέρει στον αμερικανικό λαό", πρόσθεσε.
Η ΤΝ και η προχωρημένη μάθηση των μηχανών (ή deep machine learning) εγείρουν ερωτήματα και ηθικά διλήμματα - για τον έλεγχο της τεχνολογίας, την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, την κυβερνοασφάλεια...- ενώ οι εφαρμογές της ενδέχεται να πυροδοτήσουν μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων ή κατάργηση θέσεων εργασίας σε πολλές και διάφορες βιομηχανίες, τονίζουν εταιρείες και ειδικοί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS