Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το α' τρίμηνο του 2019

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το  α' τρίμηνο του 2019
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το  α' τρίμηνο του 2019
Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά πετρελαίου, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Al Mazrui.
Δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος με την εφαρμογή της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής από τις χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους, περιλαμβανομένης της Ρωσίας.
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός του Οργανισμού –μια συμμαχία γνωστή ως OPEC+- συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Ιανουαρίου.
Ο Mazrui δήλωσε ότι είναι πρώιμο να συζητείται η αντιστάθμιση της μείωσης της παραγωγής του αργού σε κάποιες από τις χώρες εξαγωγής. Το Ιράν, η Λιβύη και η Βενεζουέλα κατέγραψαν μείωση στην παραγωγή ως αποτέλεσμα αναταραχών και εμπορικών κυρώσεων.
«Οι περισσότερες χώρες εντός και εκτός του ΟΠΕΚ κάνουν ό,τι τους αναλογεί» για να εξισορροπήσει η αγορά, δήλωσε ο Mazrui, αυτή τη φορά σε συνέδριο στο Ντουμπάι.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS