Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διασώζεται από την φιλελεύθερη μεταμφίεση της – Τροφοδοτεί την αναγέννηση της «δεξιάς» εις βάρος της ΝΔ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διασώζεται από την φιλελεύθερη μεταμφίεση της – Τροφοδοτεί την αναγέννηση της «δεξιάς» εις βάρος της ΝΔ
Το συμπέρασμα είναι ότι ενώ η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αντίπαλος της δεν θα είναι μια ξεπεσμένη αριστερά αλλά μια ύπουλη αριστερά που έχει μεταμφιεστεί σε φιλελεύθερη αριστερά.
Η φιλελεύθερη μεταμφίεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η βασική αιτία που παραμένει στο εκλογικό παιχνίδι και πολιτικά δεν έχει τελειώσει.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα καταδεικνύουν ότι η ΝΔ προηγείται με ποσοστά 34% με 35% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά αυτή ενώ θεωρείται ήττα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί συντριβή.
Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ελεγχόμενη σε σχέση με την άνοδο της ΝΔ η οποία ενώ ξεκάθαρα προηγείται όπως όλες οι παραστάσεις νίκης επιβεβαιώνουν, δεν καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ρεύμα πλειοψηφικό.
Οι βασικές αιτίες που η ΝΔ δεν έχει δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα είναι δύο
1)Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως αριστερή ιδεολογία, υποχρεώθηκε να μεταμφιεστεί σε ένα φιλελεύθερο προοδευτικό κόμμα και η μετεξέλιξη αυτή αποδείχθηκε ορθή πολιτική επιλογή.
Η φιλελεύθερη στροφή είτε από ανάγκη, είτε από αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιτία που οι πολίτες θέλουν την ΝΔ αλλά πλέον δεν φοβούνται τον επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ του 2015.
2)Εάν δει κανείς τι συμβαίνει στα δεξιά της ΝΔ, η ΝΔ αυτοχαρακτηρίζεται ως κεντροδεξιό κόμμα, θα διαπιστώσει ότι έχουν δημιουργηθεί κόμματα τα οποία δυνητικά συγκεντρώνουν ποσοστά τουλάχιστον 15% με επίκεντρο την Χρυσή Αυγή.
Η ΝΔ στην προσπάθεια της να κερδίσει τον Τατσόπουλο π.χ. εκφυλίστηκε και απομακρύνθηκε από τις ρίζες που δημιούργησε ο πραγματικός δεξιός ηγέτης της ΝΔ ο Ε. Αβέρωφ.
Ο Μητσοτάκης, ο Μπακογιάννης δεν προέρχονται από τον χώρο της δεξιάς αλλά από την κεντρώα …δεξιά οπότε θεωρούν ότι είναι πιο κοντά στον Βενιζέλο του ΚΙΝΑΛ από ότι τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους.
Η εντύπωση ότι η ΝΔ τα έχει κάνει όλα σωστά είναι ξεκάθαρα λάθος.
Η ΝΔ βρίσκεται στην αντιπολίτευση οπότε ασκεί κριτική αλλά δεν έχει κυβερνήσει στην μεταμνημονιακή Ελλάδα για να διαπιστωθεί πόσο διαφορετική θα είναι η διακυβέρνηση της.
Ο Μητσοτάκης έχει χαρισματικά στοιχεία αλλά ίσως αυτά να μην επαρκούν όταν θα έρθει στην εξουσία.
Ο απλός πολίτης θα έχει να συγκρίνει την φιλελεύθερη κεντροδεξιά με την φιλελεύθερη αριστερά.
Εάν δει κανείς πως λειτουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ο Τσίπρας που έχει ισχυρή προσωπικότητα, έχει μια μικρή ομάδα ικανών υπουργών και μια μεγάλη ομάδα άχρηστων που κακώς βρέθηκαν στην Βουλή.
Τόσο άχρηστων που γεννώνται ερωτηματικά τελικώς πως ψηφίζει η κοινωνία, με τι κριτήρια.
Η ΝΔ έχει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία αλλά η ΝΔ δεν θα μπορέσει να στηριχθεί στο παρελθόν της για να κυβερνήσει θα καραδοκεί ο λαϊκιστής Τσίπρας ώστε να εκμεταλλεύεται τα στραβοπατήματα της ΝΔ.
Το συμπέρασμα είναι ότι ενώ η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αντίπαλος της δεν θα είναι μια ξεπεσμένη αριστερά αλλά μια ύπουλη αριστερά που έχει μεταμφιεστεί σε φιλελεύθερη αριστερά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS