Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ.Βρετανία: Προς παραίτηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία των Τόρις η May το ερχόμενο καλοκαίρι;

Μ.Βρετανία: Προς παραίτηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία των Τόρις η May το ερχόμενο καλοκαίρι;
Φουντώνουν τα σενάρια για το διάδοχο της στο πρωθυπουργικό αξίωμα
Την πληροφορία ότι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι η πρωθυπουργός Theresa May  μελετά το ενδεχόμενο και μάλιστα προετοιμάζεται για να παραιτηθεί το καλοκαίρι, ώστε να επηρεάσει το ποιος θα τη διαδεχθεί μεταδίδει η εφημερίδα The Sun στη διαδικτυακή της έκδοση.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, σκοπός της May είναι να εμποδίσει τον Boris Johnson, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, να αναδειχθεί επικεφαλής των Τόρις και πρωθυπουργός.
Βάσει του σχεδίου αυτού, η May θέλει να κινήσει τη διαδικασία για τη διαδοχή της τόσο στην ηγεσία του κόμματος της όσο και στο πρωθυπουργικό αξίωμα αφού πρώτα ολοκληρώσει τη διαδικασία του Brexit και ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στα τέλη Οκτωβρίου.
Όπως μεταδίδει η Sun, τουλάχιστον δύο υπουργοί έχουν σχηματίσει την εικόνα αυτή για το σχέδιο της May από προσωπικές συζητήσεις που είχαν μαζί της.
Το σκεπτικό της βασίζεται στο ότι αφού θα έχει ολοκληρώσει το Brexit, θα κρατά στα χέρια της ακόμα αρκετή ισχύ και επιρροή ώστε να είναι ικανή να δρομολογήσει το ποιος θα είναι ο διάδοχος της στους Συντηρητικού.
Σημειώνεται πως η Μεγάλη Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης