Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

H συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με το Χρηματιστήριο Αθηνών

tags :
H συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ερωτηματολόγιο για να ανιχνεύσει το ενδιαφέρον που υπάρχει σε εταιρείες για εισαγωγή στο ΧΑ ετοιμάζει το Επιμελητήριο
Μνημόνιο συνεργασίες θα υπογράψουν Ελληνικό Χρηματιστήριο και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Αντικείμενο θα είναι η πραγματοποίηση δράσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τους τομείς της οικονομίας και της κεφαλαιαγοράς.
Η πρωτοβουλία θα «σφραγιστεί» στις 13 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο Αθηνών 110, στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Οικονομικό Επιμελητήριο μέσω ενός ερωτηματολογίου που θα δημιουργήσει και θα στείλει στα μέλη του έχει σκοπό να εξετάσει την «όρεξη» των επιχειρήσεων για εισαγωγή στο ΧΑ.
Τα μέλη του μέσα από τις εταιρείες που εργάζονται θα απαντήσουν στο αν υπάρχει ενδιαφέρον για την ελληνική κεφαλαιαγορά για άντληση χρηματοδότησης.
Το χρηματιστήριο έχει λάβει αρκετές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα προκειμένου να προσελκύσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως το πρόγραμμα Roots που είναι συνεργασία του ΧΑ με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και στόχο έχει την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση, μέσω της κινητοποίησης του ευρύτερου οικοσυστήματος της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
Επιπλέον  πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD) και το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο να ενισχύσουν τη δραστηριότητα της τοπικής κεφαλαιαγοράς και να στηρίξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην προετοιμασία τους για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με έκδοση νέων μετοχών ή εταιρικών ομολόγων, μέσω δημόσιας προσφοράς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης