Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενόψει εμπορικών συνομιλιών - «Άλμα» +2,65% για τον Nikkei, στις 20.872,50 μονάδες

tags :
Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενόψει εμπορικών συνομιλιών - «Άλμα» +2,65% για τον Nikkei, στις 20.872,50 μονάδες
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 28.161 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (12/2) οι αγορές της Ασίας, μετά τις οριακές μεταβολές που σημειώθηκαν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με «άλμα» της τάξεως του +2,65% στις 20.872,50 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Toyota και Fast Retailing ενισχύθηκαν κατά +2,42% και +3,01% αντίστοιχα.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi ενισχύθηκε κατά +0,45% στις 2.190,47 μονάδες, με τις μετοχές των Samsung και SK Hynix να ενισχύονται κατά +2,33% και +2,43% αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τη μετοχή της LG Electronics, και συγκεκριμένα στο +3,75%.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε στο +0,68% και τις 2.671,89 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +1,15% στις 8.010,07 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 28.161 μονάδες, καθώς οι μετοχές των CSPC Pharmaceutical και Sino Biopharmaceutical ενισχύονται κατά +5,30% και +4,32%.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,93% στις 10.097,74 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,30% στις 6.079,10 μονάδες.
«Οι αγορές στις ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν να καθιερώσουν σαφή κατεύθυνση, καθώς οι ανησυχίες για την πρόοδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων και το κυβερνητικό shutdown παραμένουν στο βάθος», σχολίασε ο Zhu Huani της Mizuho Bank, προσθέτοντας ότι «το επενδυτικό κλίμα παραμένει επιφυλακτικό παρά τις αναφορές ότι οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Donald Trump συζητήσουν την πιθανή πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping τον επόμενο μήνα.
Χθες (11/2) η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Kellyanne Conway, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επιθυμεί να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping «πολύ σύντομα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλει να είναι δίκαιος με τους Αμερικανούς εργαζομένους και τα αμερικανικά συμφέροντα».
«Έχει σφυριλατίσει μία συμφωνία αμοιβαίου σεβασμού με τον πρόεδρο Xi», δήλωσε η Kellyanne Conway, προσθέτοντας ότι «θα συναντηθούν ξανά σύντομα».
Οι εμπορικές συνομιλίες υψηλόβαθμών αξιωματούχων των δύο χωρών συνεχίζονται στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, ενώ αργότερα εντός της εβδομάδας, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, θα συναντηθεί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, καθώς και με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin.
Ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τα θετικά σχόλια των ΗΠΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κίνα για το εμπόριο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,47% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,40% στα 52,62 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, πέραν από το θετικό κλίμα που επικρατεί για τις εμπορικές συνομιλίες, οι περικοπές που έχει πραγματοποιήσει ο ΟΠΕΚ, καθώς και οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας παρέχουν επίσης στήριξη προς το πετρέλαιο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης