Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν ενθουσιάζουν τους επενδυτές - Στο ραντάρ η άνοδος του εθνικισμού

JP Morgan Cazenove: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν ενθουσιάζουν τους επενδυτές - Στο ραντάρ η άνοδος του εθνικισμού
Ανησυχία προκαλεί το πολιτικό outlook στην Ιταλία, με τη JP Morgan να σημειώνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει στα ύψη
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν ενθουσιάζουν τους επενδυτές, σημειώνει η JP Morgan Cazenove σε 28σέλιδη έκθεσή της με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2019, με τίτλο «Equity Strategy - US equities to continue outperforming Europe (οι αμερικανικές μετοχές εξακολουθούν να υπεραποδίδουν έναντι των ευρωπαϊκών)», την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Στην ανάλυσή της για τη στρατηγική στις μετοχών, η JP Morgan υπογραμμίζει και το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, κυρίως όσον αφορά την άνοδο του λαϊκισμού.
Η JP Morgan δηλώνει θετική για τις μετοχές και αναφέρει ότι  αναδυόμενες αποτελούν το top pick για το 2019.
Οι ΗΠΑ υπεραποδίδουν ήδη σημαντικά έναντι της Ευρώπης, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και στο 2019, γεγονός που εξηγείται από την ανάπτυξη της κερδοφορίας.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η Ευρώπη υπεραποδίδει των ΗΠΑ συνήθως όταν ηγούνται οι μετοχές των τραπεζών.
Ωστόσο, οι επενδυτές δεν είναι ενθουσιασμένοι με τις τράπεζες της Ευρωζώνης και όπως εκτιμούν οι αναλυτές, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.
Η κερδοφορία των τραπεζών της Ευρωζώνης προέρχεται κυρώς από τα NIMs, τα οποία είναι ευάλωτα στην καμπύλη του Euribor.
Την ίδια ώρα, η δραστηριότητα στην Ευρωζώνη είναι πιο αδύναμη από ότι αναμενόταν και ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει στάσιμος.











Καταλύτης οι πολιτικές εξελίξεις

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην άνοδο του λαϊκισμού, εν όψει των ευρωεκλογών του Μαϊου 2019.
Το ημερολόγιο των πολιτικών εξελίξεων της Ευρωζώνης είναι πλήρες για το 2019.
Ειδικότερα, ανησυχία προκαλεί το πολιτικό outlook την Ιταλία, με τη JP Morgan να σημειώνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει στα ύψη, γεγονός που καθιστά τους επενδυτές ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης