Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gramegna (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): Ποτέ δεν είναι αργά για την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit

Gramegna (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): Ποτέ δεν είναι αργά για την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit
Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit
Την εκτίμηση ότι υπάρχει χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna.
«Στη διπλωματία ποτέ δεν είναι αργά, έτσι οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν» δήλωσε από τις Βρυξέλλες και συμπλήρωσε «προφανώς, πλησιάζουμε σε κρίσιμο σημείο, αλλά όταν είσαι εταίρος με τον άλλο για περισσότερα από 40 χρόνια... προσπαθείς να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση».
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, θα ενημερώσει το βρετανικό κοινοβούλιο σήμερα (12/2/2019) και θα ζητήσει περισσότερη υπομονή καθώς προσπαθεί να πετύχει νέες παραχωρήσεις από την ΕΕ.
«Έχω δει πολλές διαπραγματεύσεις, ναι, αλλά αυτή είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να πετύχεις συμφωνίας αλλάζοντας έναν αριθμό, ένα ποσοστό ή προσθέτοντας μια πρόταση.
Είναι τόσο διευρυμένη που πήρε πολλούς μήνες, για την ακρίβεια δύο χρόνια, για τις διαπραγματεύσεις, και υπάρχουν τόσο πολλά διαφορετικά θέματα.
Γι' αυτό χρειαζόμαστε κάτι που να καλύπτει ολόκληρη τη σχέση και γι' αυτό μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί να τα διορθώσει όλα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης