Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Εφικτή μια συμφωνία για το Brexit που να μπορεί να υποστηρίξει το κοινοβούλιο

May: Εφικτή μια συμφωνία για το Brexit που να μπορεί να υποστηρίξει το κοινοβούλιο
Την αισιοδοξία ότι μπορεί να πετύχει μια συμφωνία που να μπορεί να υποστηρίξει το βρετανικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε η Theresa May
Την αισιοδοξία ότι μπορεί να πετύχει μια συμφωνία που να μπορεί να υποστηρίξει το βρετανικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε σήμερα (12/2/2019) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ενημερώνοντας τους βουλευτές για τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit.
«Οι συνομιλίες βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση και τώρα όλοι πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας για να επιτύχουμε τις αλλαγές που απαιτεί το Σώμα και να παραδώσουμε το Brexit εγκαίρως», δήλωσε.
«Με την επίτευξη των αλλαγών που χρειαζόμαστε στο backstop, προστατεύοντας και ενισχύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύοντας τον ρόλο του κοινοβουλίου στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία την οποία το Σώμα μπορεί να υποστηρίξει», επεσήμανε η May.
Η May υπογράμμισε ότι θα φέρει μια αναθεωρημένη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, όταν επιτύχει τις αλλαγές που απαιτούνται.
Η May ανέφερε ότι θα μιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα και στο υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ οι υπουργοί της θα συναντηθούν αύριο με ομάδα των Εργατικών.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει μία πρόταση προς συζήτηση στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, η οποία θα επιδέχεται τροποποιήσεων από τους βουλευτές και, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, την ίδια μέρα θα υπάρξει νέα ομιλία της πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο και νέα συζήτηση πάνω σε νέα πρόταση της κυβέρνησης στις 27 Φεβρουαρίου.
Η May είπε πως ίσως να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για μία ανανεωμένη συμφωνία για την αποχώρηση και ότι αναζητά τρόπους για να διασφαλίσει μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινοβουλίου στην επόμενη φάση της διαδικασίας του Brexit για την διαπραγμάτευση της μελλοντικής συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις.
Όπως γνωστοποίησε η ίδια, συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές στο λεγόμενο «backstop», δηλαδή τη δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή «σκληρών» συνόρων μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και νομικά δεσμευτικές αλλαγές που θα καθορίζουν ότι το «backstop» θα είναι προσωρινό.
Η May υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση, τονίζοντας ότι το κοινοβούλιο έχει ψηφίσει κατά της παραμονής στην Τελωνειακή Ένωση της ΕΕ.
Όπως δήλωσε η May, δεν «βλέπει» μια τελωνειακή ένωση όπως προτείνεται από το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης ως τρόπο εξασφάλισης μιας συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης