Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Κέρδη στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζουν τις συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν εκπνεύσει η προθεσμία, στις αρχές Μαρτίου
Με ισχυρή άνοδο άνοιξαν σήμερα (12/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και στον απόηχο μιας προκαταρκτικής συμφωνίας στην Ουάσιγκτον, για την αποφυγή ενός ακόμη κυβερνητικού shutdown.
Οι δύο χώρες συνεχίζουν τις συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν εκπνεύσει η προθεσμία, στις αρχές Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται η εμπορική εκεχειρία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,8% στις 25.247 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,7% στις 2.728 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στις 7.360 μονάδες.


Ώθηση στον Dow Jones προσφέρουν οι μετοχές των Goldman Sachs και J.P. Morgan Chase, που ενισχύονται κατά 1,9% και 1,7% αντίστοιχα.
Σημαντικά κέρδη 2,1% και 0,8% καταγράφουν οι μετοχές των Caterpillar και Boeing, δύο εταιρειών που είναι «ευαίσθητες» σε θέματα του εμπορίου, λόγω της έκθεσής τους στο εξωτερικό.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ακόμα κυβερνητικό shutdown σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή (15/2).
Μέλη του Κογκρέσο των ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ακόμα κυβερνητικό shutdown.
Αν και απομένει η έγκριση του Λευκού Οίκου, οι διαπραγματευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων κατέληξαν σε συμφωνία, αν και δεν έχουν γίνει γνωστά σημεία της συμφωνίας.
Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters αναφέρουν πως ούτε αυτή την φορά συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία το κύριο αίτημα του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, που είναι η ανέγερση του τείχους στη συνοριακή γραμμή ΗΠΑ – Μεξικό.
Και το αίτημα αυτό ήταν που είχε οδηγήσει στην έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Trump και Δημοκρατικών που είχε ως συνέπεια για 35 ημέρες να παραλύσουν υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης