Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Nissan υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τα κέρδη, λόγω των πωλήσεων στις ΗΠΑ

Η Nissan υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τα κέρδη, λόγω των πωλήσεων στις ΗΠΑ
Η Nissan υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τα κέρδη
Στην υποβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορία του τρέχοντος οικονομικού έτους (έως Μάρτιο 2019) προχώρησε η Nissan, επικαλούμενη τις χαμηλότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όμως, υποδεέστερες επιδόσεις αναμένονται και στην κινεζική αγορά.
Ειδικότερα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία «βλέπει» καθαρά κέρδη ύψους 410 δισ. γεν (3,7 δισ. δολαρίων), έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 500 δισ. γεν.
Οι αναλυτές προέβλεπαν, αντιθέτως, κέρδη 523 δισ. γεν σύμφωνα με το S&P Global Market Intelligence.
Ο όμιλος αναμένει πωλήσεις 5,6 εκατ. οχημάτων για το έτος χρήσης μέχρι τον Μάρτιο του 2019, σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο των 5,9 εκατομμυρίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Nissan παραμένει στη φυλακή του Τόκιο, λόγω κατηγοριών για οικονομικές παραβάσεις.
Πρόσφατα, ανέφερε πως έχει πέσει θύμα «συνωμοσίας και προδοσίας», δείχνοντας στελέχη της Nissan που αντιτίθενται, κατά τον ίδιο, στο σχέδιό του για την ενοποίηση της Renault και των συμμάχων της στην Ιαπωνία.
«Το σχέδιο ενοποίησης» της Renault, της Nissan και της Mitsubishi Motors είχε συζητηθεί με τον επικεφαλής της Nissan, Hiroto Saikawa, τον Σεπτέμβριο του 2018, δήλωσε ο 64χρονος, σημειώνοντας πως δεν έχει «καμία αμφιβολία» για το γεγονός ότι οι κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες απέρριψε εκ νέου, είναι το αποτέλεσμα «συνωμοσίας και προδοσίας».
Η Nissan αντέδρασε άμεσα, θυμίζοντας ότι ο κ. Saikawa έχει «ήδη απορρίψει κατηγορηματικά την έννοια του ‘πραξικοπήματος’».
Η εσωτερική έρευνα που διεξάγεται από τον όμιλο από το καλοκαίρι του 2018 «έχει φέρει στο φως σημαντικά και πειστικά στοιχεία υπεξαίρεσης», πρόσθεσε η ιαπωνική εταιρία σε ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Στη συνέντευξή του, ο πρώην μεγιστάνας της αυτοκινητοβιομηχανίας απέρριψε τις κατηγορίες που χαρακτηρίζουν «δικτατορία» τη 19ετή κυριαρχία του.
«Ο κόσμος έχουν μεταφράσει την ισχυρή ηγεσία ως δικτατορία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα για να απαλλαγούν από εμένα» δήλωσε.
Ο Carlos Ghosn βαρύνεται με τρεις κατηγορίες για απιστία και υποβολή εσφαλμένων στοιχείων για τα εισοδήματά του από μισθούς στις χρηματιστηριακές αρχές για την περίοδο 2010 έως 2018.
Στη μοναδική εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου στις 8 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι κατηγορείται άδικα.
Οι δικηγόροι του έχουν καταθέσει αρκετά αιτήματα για την αποφυλάκισή του με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους, αλλά η δικαιοσύνη τα απέρριψε, επικαλούμενη τον κίνδυνο απόκρυψης ή καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και διαφυγής.
Ο κ. Ghosn αποπέμφθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από την προεδρία των διοικητικών συμβουλίων της Nissan και της Mitsubishi Motors.
Πριν από λίγες εβδομάδες, παραιτήθηκε και από τον γαλλικό όμιλο Renault.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης