Βενιζέλος: Αριστερές ιδεοληψίες οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Βενιζέλος: Αριστερές ιδεοληψίες οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Για «συνταγματικό βολονταρισμό» και «αριστερό αταβισμό», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Για «συνταγματικό βολονταρισμό» και «αριστερό αταβισμό», κατηγόρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα (12/2/2019) στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
«Το Σύνταγμα αξιώνει αυξημένη πλειοψηφία δηλαδή αναγκαστική συναίνεση.
Προϋποθέτει την παρεμβολή του εκλογικού σώματος.
Προϋποθέτει την συμμετοχή δύο Βουλών.
Αυτό μας αποτρέπει από τον κίνδυνο της εύκολης συνταγματικής ρητορείας ή συνταγματικού βολονταρισμού ότι όλα τα κενά, αδυναμίες και παθογένειες του πολιτικού κόσμου, της κοινωνίας μπορούν να λυθούν με μαγικό τρόπο μέσα από αναθεώρηση συντάγματος», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος για να συνεχίσει:
«Αντί να εκπέμπεται το ψευδεπίγραφο μήνυμα θα έπρεπε με την εμπειρία των τελευταίων 10 ετών να συζητάμε για το κορυφαίο ζήτημα της αντοχής που έδειξε το Σύνταγμα και των ελλείψεων σε διατάξεις δημοσιονομικής επίγνωσης.
Αυτοί οι κανόνες δημοσιονομικής επίγνωσης δεν αφορούν μόνο το πολιτικό σύστημα αλλά και τον δικαστή που πρέπει να έχει επίγνωση των δημοσιονομικών κινδύνων ώστε να μην θεωρεί ότι με αμιγώς νομικές απόψεις θα καθορίζει την οικονομία ακόμα και την στάση των αγορών».
Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε νομικό και πραγματολογικό παραλογισμό τις κυβερνητικές επιδιώξεις για δέσμευση της επόμενης Βουλής ως προς το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ενώ ενέταξε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας στον «αριστερό αταβισμό».
«Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου δημιουργεί την ψευδή εντύπωση ότι κενώνονται 10 χιλ θέσεις για νέες προσλήψεις», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
«Τώρα φάνηκε ότι κορυφαίο ζήτημα γίνεται και κάποιο άλλο. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει για την αποδέσμευση της διάλυσης της Βουλής από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μας οδηγεί στην συζήτηση για το αν η παρούσα Βουλή δεσμεύσει την επόμενη ως προς το περιεχόμενο της αναθεώρησης.
Αποτελεί νομικό και πραγματολογικό παραλογισμό να υποστηρίζει κανείς ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη», σημείωσε.
«Κάποιοι χρησιμοποιούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να επιλύσουν μικροκομματικά προβλήματα», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.
«Δίνουν το μήνυμα πως μέσα από αλλαγές στο Σύνταγμα μπορούν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα της Παιδείας, της Υγείας, οι αδυναμίες της κοινωνίας ολόκληρης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS