Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την πρόταση για την εκλογή ΠτΔ μετά τον αιφνιδιασμό της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την πρόταση για την εκλογή ΠτΔ μετά τον αιφνιδιασμό της ΝΔ
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να καταψηφίσουν την πρόταση του... κόμματός τους
O ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον αιφνιδιασμό της ΝΔ που θα υπερψηφίσει το άρθρο 32 για την εκλογή ΠτΔ, θα καταψηφίσουν την ίδια τους την πρόταση!
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σχέδια που επεξεργάζεται το επιτελείο της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέσει σε αναγκαστική αποχή από την ψηφοφορία τόσους βουλευτές όσοι χρειάζονται ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο των 180, ώστε να αφαιρέσει από τη ΝΔ την προνομία της δυνατότητας αλλαγής του άρθρου 32 στην επόμενη Βουλή ακόμη και με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε να εννοηθεί ότι στην δεύτερη ψηφοφορία ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά θα απέχουν από το να ψηφίσουν το άρθρο 32 προκειμένου αυτό να μην συμπληρώσει το απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών.  
Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος σε συζήτηση με δημοσιογράφους «μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς ως μη συμβατά».  
Μόλις έγινε γνωστή η φράση του κ. Κατρούγκαλου και τι αυτή υποκρύπτει κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι  «η συνταγματική μοχθηρία του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται εάν συμβεί κάτι τέτοιο σε συνταγματικό αυτοεξευτελισμό.
Αν το αντέχουν χαλάλι τους».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS