ΗΠΑ: Ένοχος για καρτέλ κοκαΐνης ο βαρώνος «Ελ Τσάπο»

ΗΠΑ: Ένοχος για καρτέλ κοκαΐνης ο βαρώνος «Ελ Τσάπο»
Ένοχος για καρτέλ κοκαΐνης ο «Ελ Τσάπο»
Ένοχος κρίθηκε μετά από τρίμηνη δικαστική διαδικασία ο διάσημος βαρώνος της κοκαΐνης «Ελ Τσάπο» (El Chapo), σύμφωνα με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Πλέον, ο βαρώνος της κοκαΐνης, που είναι γνωστός για τις τακτικές του, τη βιαιότητα με την οποία ασκούσε την εγκληματική του δράση αλλά και τις μεθόδους με τις οποίες ξέφευγε από τις αστυνομικές αρχές, αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Μετά από δεκαετίες που διέφευγε από την αστυνομία, ο Joaquín Guzmán κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα που του αποδίδονται.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το καρτέλ ναρκωτικών, οι μέθοδοι με τις οποίες διοχέτευε ναρκωτικά στις ΗΠΑ και ο διεφθαρμένος και αιμοσταγής τρόπος δράσης του στο Μεξικό.
Η ετυμηγορία των δικαστών έθεσε τέλος στην εγκληματική δράση του Ελ Τσάπο, που έγινε θρύλος στην πατρίδα του, καθώς πολλοί τον θεώρησαν έναν λαϊκό ήρωα, γνωστό για τις τακτικές του, τη βιαιότητα κατά των ανταγωνιστών του και την διαρκή ικανότητά του να δραπετεύει από τις αρχές του Μεξικό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS