Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El-Erian: Δυσμενείς οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας – Στροφή στη Wall Street

tags :
El-Erian: Δυσμενείς οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας – Στροφή στη Wall Street
Η Ευρώπη αποτελεί μεγαλύτερη ανησυχία απ’ ότι η Κίνα, υποστήριξε ο El-Erian
Οι αμερικανικές μετοχές θα συνεχίσουν να ακολουθούν πορεία καλύτερη από αυτές της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Mohamed El-Erian.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg η χαμηλής ποιότητας πολιτική κατάσταση αλλά και διαχείριση των δημοσιονομικών δεδομένων στην Ευρώπη καθιστούν «τις οικονομικές της προοπτικές πιο δυσχερείς».
«Θα ποντάρατε ποτέ υπέρ μίας ομάδας που οι καλύτεροι παίκτες της είχαν προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν έπαιζαν ομαδικά;
Σαφώς και όχι.
Και αυτό ισχύει στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συστήνει στους επενδυτές να έχουν long τοποθετήσεις σε αμερικανικές μετοχές, ενώ εκτίμησε ότι το spread (δηλαδή η διαφορά απόδοσης) μεταξύ του 10ετούς αμερικανικού και του 10ετούς γερμανικού ομολόγου θα διευρυνθεί και θα φθάσει από 270 έως 280 μονάδες βάσης, έναντι 255 μονάδων που είναι το τελευταίο διάστημα.
Αναφορικά με τις τοποθετήσεις σε ομόλογα, συστήνει ομόλογα χωρών που έχουν πιο σταθερές οικονομίες, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τοποθετήσεις σε νέες ομολογιακές εκδόσεις «δύσκολων και ελαφρώς επικίνδυνων χωρών», όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης