Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκληρό παζάρι των ομολογιούχων με τη διοίκηση της Folli-Follie για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας

tags :
Σκληρό παζάρι των ομολογιούχων με τη διοίκηση της Folli-Follie για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας
Το γκρουπ των ομολογιούχων έχει στην κατοχή του ομόλογα αξίας 249 εκατ. ευρώ  θυγατρικών της Folli-Follie
Η Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 πιθανόν να αποδειχθεί η πιο κρίσιμη ημερομηνία στην πολύχρονη ιστορία της Folli – Follie και να σφραγίσει το μέλλον της εταιρείας μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου  του περασμένου Μαΐου 2018.
Από νωρίς το πρωί το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα υποδεχθεί στα γραφεία της, τους εκπροσώπους των ομολογιούχων, οι οποίοι στην κυριολεξία κρατούν την τύχη της εταιρείας στα χέρια τους.
Οι εκπρόσωποι των Funds OASIS, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital θα ζητήσουν «γη και ύδωρ» από τη διοίκηση της εταιρείας για να δώσουν την συγκατάθεση τους στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.
Ο πρόεδρος κ. Αβραάμ Γούναρης και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αναστάσιος Φράγκου θα διαχειριστούν τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους
Πρόκειται για ένα μεγάλο «παζάρι» ανάμεσα στις δύο πλευρές το οποίο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα αλλά θα τεθούν οι βάσεις των διαπραγματεύσεων.
Πηγές προσκείμενες  προς τη διοίκηση λένε ότι είναι αποφασισμένη να δώσει στους ομολογιούχους ότι έχουν στη διάθεση τους για να κερδίσουν την στήριξή τους.
Το βασικό όπλο της διοίκησης έναντι των ομολογιούχων είναι ότι αν δεν έρθουν σε συμφωνία θα χάσουν τα χρήματα τους ενώ η αποζημίωση που προβλέπεται  ανέρχεται μόλις στα 10σεντς του ευρώ.
Από την πλευρά τους οι ομολογιούχοι αναμένεται  να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποδεχόμενοι ότι έχασαν τα χρήματά τους και θα ζητήσουν υψηλές εγγυήσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν το μέλλον της εταιρείας.
Η διοίκηση της Folli Follie έχει ζητήσει από νομικούς τα εναλλακτικά σχέδια στην περίπτωση που η Αρχή Ξεπλύματος Βρόμικου Χρήματος δεν αποδεσμεύσει τα ακίνητα τα οποία να σημειωθεί τα έχουν ζητήσει οι ομολογιούχοι να ενταχθούν στο σχέδιο εξυγίανσης  και στη συνέχεια οι ίδιοι να  διαθέσουν το ποσό των 40 εκατ. ευρώ.
Οι ομολογιούχοι αναμένεται να τηρήσου σκληρή γραμμή έναντι της διοίκησης της Folli – Follie.
Δεν πρόκειται  να δώσουν τη συγκατάθεσή τους αν οι εγγυήσεις που θα  τους δώσουν δεν είναι ικανοποιητικές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ομολογιούχοι μπορούν  να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να ανοίξει νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων με σκοπό την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας.
Η διοίκηση  της Folli – follie σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι συνεχίζει να συζητά ενεργά με όλους τους πιστωτές του Ομίλου, προκειμένου να οριστικοποιήσει τους όρους της προτεινόμενης Αναδιάρθρωσης, με σκοπό να διασφαλίσει την λειτουργική και οικονομική της ανάκαμψη και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους ενδιαφερομένους.
Συνεπώς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αισιοδοξεί ότι, εντός των επομένων εβδομάδων, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει νέο υπόμνημα πρόσκλησης για συναίνεση, το οποίο θα περιλαμβάνει τους τελικούς όρους της Αναδιάρθρωσης που θα προταθεί ενώπιον νέας συνέλευσης Ομολογιούχων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Trust Deed.
Το γκρουπ των ομολογιούχων έχει στην κατοχή του ομόλογα αξίας 249 εκατ. ευρώ  θυγατρικών της Foolli- Follie και είχε δώσει  εγγυήσεις η μητρική εταιρεία.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης