Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΕ: Χωρίς προηγούμενο η κατάσταση του Brexit - Ιδιαίτερα περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις

ΠΟΕ: Χωρίς προηγούμενο η κατάσταση του Brexit - Ιδιαίτερα περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του ΠΟΕ, Keith Rockwell, τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ άλλος μέλος του Οργανισμού σε παρόμοια θέση
Στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν γίνει ιδιαίτερα περίπλοκες αναφέρθηκε σήμερα (13/2) ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο Sky News.
Ειδικότερα, ο κ. Rockwell δήλωσε ότι «οι καταστάσεις που σχετίζονται με το Brexit δεν έχουν κανέναν προηγούμενο σε αυτόν τον Οργανισμό», διευκρινίζοντας ότι «δεν είχα ποτέ κάποιο μέλος, πόσο μάλλον ένα ιδρυτικό μέλος, που να βρέθηκε σε παρόμοια θέση, να πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε τη θέση του».
Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, με τη διαδικασία εξόδου να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο μήνες, ο κ. Rockwell ισχυρήστηκες ότι «υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα καλής θέλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο».
«Υπάρχουν χώρες που πραγματοποιούν εμπόριο με τη Βρετανία επί δεκαετίες, εάν όχι αιώνες, αλλά είναι διαπραγματευτές και αναζητούν τα καλύτερα συμφέροντα για τους πολίτες τους», επεσήμανε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πακγόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Την ίδια ώρα, το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι «η έλλειψη σαφών και ακριβών απαντήσεων» σχετικά με τη διαδικασία του Brexit «προκαλεί πραγματικές ζημίες σε πολλές επιχειρήσεις και στην ευρύτερη οικονομία».
«Οι επιχειρήσεις έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν μία άτακτη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου», αναφέρει η ανακοίνωση του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, προσθέτοντας ότι «ενώ οι επιχειρήσεις καταλαβαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμα σε εξελιξη, ανησυχούν έντονα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα και ότι η υποτονική και απροσδιόριστη φύση του κυβερνητικού σχεδιασμού για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας θα γίνει πολύ εμφανής στην οικονομία εάν επιτραπει να συμβεί από προεπιλογή».
Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Adam Marshall, πρόσθεσε ότι «ακόμα και εκείνες οι επιχειρήσεις που προσπαθούν όσο περισσότερο γίνεται να ετοιμαστούν, παραμένουν στο σκοτάδι σε σημαντικά ζητήματα από συμβάσεις μέχρι τελωνεία», καθώς και ότι «πολλές άλλες που αποφάσισαν να περιμένουν ώστε να ολοκληρωθεί η πολιτική διαδικασία πριν δράσουν, θα έρθουν αντιμέτωπες με ξαφνικές δαπανηρές προσαρμογές εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης