Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η Κίνα θα αναγκαστεί να βασιστεί στο ξένο κεφάλαιο από το 2020 και μετά

Morgan Stanley: Η Κίνα θα αναγκαστεί να βασιστεί στο ξένο κεφάλαιο από το 2020 και μετά
Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι από το 2020 και μετά η οικονομία της Κίνας θα στηρίζεται στα ξένα κεφάλαια
Το ενδεχόμενο η Κίνα να εξαρτάται περισσότερο από τα ξένα κεφάλαια καθώς εισέρχεται σε μια πολυετή περίοδο ελλείματος τρεχουσών συναλλαγών της, επισημαίνει σε ανάλυση της η Morgan Stanley.
«Οι τρέχουσες συναλλαγές της οικονομίας βρίσκεται σε μακροπρόθεσμη υποχώρηση και η μελλοντική ανάπτυξη της οικονομίας θα εξαρτάται περισσότερο από το ξένο κεφάλαιο» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Η τελευταία φορά που η Κίνα είχε έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ήταν το 1993.
Μια χώρα ενδέχεται να χρειαστεί να βασιστεί στον δανεισμό, καθώς η συνολικά αξία των αγαθών, των υπηρεσιών και των επενδύσεων υπερβαίνει τη συνολική αξία των εξαγωγών.
Ωστόσο, σε αντίθεση με το 1993, η Morgan Stanley πιστεύει ότι η στροφή σε έλλειμμα ενδέχεται να είναι παρατεταμένη, κάτι που θα αναγκάσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να στηριχθεί περισσότερο στο ξένο κεφάλαιο από το 2020 και μετά.
Σημειώνεται ότι το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Κίνας έχει υποχωρήσει από 10,3% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2017 και μόλις 0,4% το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, φέτος, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 0,3% και να διευρυνθεί στο 0,6% το 2020.

Επενδυτικές ευκαιρίες

Παρ' όλα αυτά, η Morgan Stanley είναι overweight στις κινεζικές μετοχές.
«Οι εισροές στο κινεζικό χρηματιστήριο πιθανότατα θα αυξηθούν λόγω της αύξησης του ανώτατου ορίου της αγοράς μετοχών σε μακροπρόθεσμη βάση...
Μια σταθεροποίηση στην ανάπτυξη της Κίνας αυτό το έτος θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση των εισροών και αναμένουμε κέρδη» αναφέρεται στην ανάλυση της Morgan Stanley.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης