Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Η κρίση στην κορεατική χερσόνησο πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά - Συνεχίζονται τα θετική βήματα

Ρωσία: Η κρίση στην κορεατική χερσόνησο πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά - Συνεχίζονται τα θετική βήματα
Η πλευρά της Μόσχας επαίνεσε την προσπάθεια που έχει πραγματοποιήσει η ηγεσία της Βόρειας Κορέας
Έκκληση για ειρηνική επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο απηύθυνε σήμερα (13/2) η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, επαινώντας παράλληλα τις προσπάθειες της Βόρεια Κορέας να αμβλύνει τις εντάσεις στην περιοχή.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο διευθυντής του πρώτου τμήματος Ασίας του ρωσικού ΥΠΕΞ, Georgiy Zinoviev, «η Ρωσία έχει συνηγορήσει με συνέπεια υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης των πυρηνικών και των άλλων θεμάτων της Κορεατικής Χερσονήσου».
Παράλληλα, ενόψει της επόμενης Συνόδου Κορυφής ανάμεσα στο Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «οι θετικές τάσεις στην εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή που συνοψίστηκαν το περασμένο έτος, συνεχίζονται».
«Χαιρετίζουμε τα βήματα πρωτοβουλίας και τις προσπάθειες που έχει αναλάβει η ηγεσία της Βόρειας Κορέας προς αυτήν την κατεύθυνση», καταλήγει ο κ. Zinoviev.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος στην περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού, Ναύαρχος Philip Davidson, ανέφερε σε γραπτή του δήλωσε προς την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεσων της Γερουσίας ότι «πιστεύουμε πως είναι απίθανο η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει όλα τα πυρηνικά της όπλα ή τις ικανότητες παραγωγής, αλλά πως προσπαθεί να διαπραγματευτεί μερική αποπρυνικοποίηση με αντάλλαγμα αμερικανικές και διεθνείς παραχωρήσεις».
Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η επόμενη Σύνοδος Κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας θα βοηθήσει στην αποσυναρμολόγηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να γίνουν πολλά για να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης