Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Ήμουν μακράν ο πρώτος στόχος επειδή στήριξα τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παπακώστα: Ήμουν μακράν ο πρώτος στόχος επειδή στήριξα τη Συμφωνία των Πρεσπών
Με ονοματεπώνυμο ήταν οι απειλές, ήταν μέσα από την κομματική οργάνωση της ΝΔ είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
Την θέση ότι μακράν ήταν ο πρώτος στόχος των απειλών επειδή στήριξε τη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία υπογράμμισε πως οι απειλές ήταν με ονοματεπώνυμο και ότι ήταν μέσα από την κομματική οργάνωση της ΝΔ.
«Ξεκίνησε μία προσπάθεια στοχοποίησης των βουλευτών που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προσωπικά εμού κι αυτό το διαπίστωσα, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα τηλέφωνά μας, βγήκαν στο ίντερνετ, ήταν μια πράξη που πρώτη φορά συνέβη.
Ήμουν μακράν ο πρώτος στόχος.
Με ονοματεπώνυμο ήταν οι απειλές, όχι μόνο για την πολιτική απαξίωση όσων από εμάς αποφασίσαμε να συμβουλευτούμε τη συνείδησή μας και να ψηφίσουμε σύμφωνα με αυτή, αλλά με οργανωμένο τρόπο, με κομματική πυραμίδα και ιεραρχία οι άνθρωποι, οι οποίοι εκτόξευαν τις απειλές αυτές, διαπιστώσαμε ότι ήταν μέσα από την κομματική οργάνωση της ΝΔ - ήταν και άλλοι βέβαια εκτός αυτής - αλλά αναφέρομαι σε μία κομματική δομή» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Παπακώστα, η οποία έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να καταθέσει αγωγή κατά του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
«Δεν βρήκε μία κουβέντα ο πρόεδρος του κόμματος, που είναι η κεφαλή και οφείλει πάντοτε σε τέτοια ζητήματα κάθε κεφαλή να αναλαμβάνει την ευθύνη, να αποκαθιστά τα πράγματα και να μην επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά.
Αντί αυτού συνεχίστηκε όλη αυτή η προσπάθεια.
Εγώ θεωρώ ότι αυτό ήταν ενορχηστρωμένο, το πιστεύω απολύτως με βάση τη δομή που είδα να υπάρχει και γι' αυτό το πράγμα οφείλω, για την τιμή του πολιτικού κόσμου είπα «1 ευρώ για κάθε πράξη θα είναι αυτή η αγωγή».
Συμβολικό είναι το ποσό, δεν με ενδιαφέρει το ποσό, αλλά κάποτε πρέπει ο πολιτικός κόσμος να περιφρουρήσει την τιμή του» υποστήριξε η κα.Παπακώστα, η οποία απέδωσε τη στοχοποίηση της στο ότι επιθυμείται η πολιτική της εξόντωση και στοχοποίηση.
Όσον αφορά την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της για τη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια, η κα.Παπακώστα είπε ότι «πρέπει με γενναίο τρόπο να γίνει ένα είδος σεισάχθειας για τα ζητήματα αυτά».
«Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας οπωσδήποτε χωρίς αστερίσκους και θεωρώ επίσης ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα «κόκκινα δάνεια», κάτω από την πραγματική του πια εικόνα και σύμφωνα με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσα χρόνια έτσι ώστε να επιλυθεί με έναν τρόπο βιώσιμο, δίκαιο και προς όφελος εκείνων οι οποίοι πραγματικά είναι συνεπείς ή προσπαθούν να είναι συνεπείς.
Οι τράπεζες οφείλουν, διότι έχουν κατηγοριοποιημένα δάνεια, στην κατηγοριοποίηση που έχουν κάνει να προσκομίσουν και τα στοιχεία τους, δηλαδή τι έκαναν για κάθε κατηγορία δανείου.
Να τα δείξουν στην κυβέρνηση με την οποία συζητούν, αν κάπου παρέλειψαν να κάνουν ό,τι έπρεπε και άφησαν να «κοκκινίσουν» δάνεια» υποστήριξε η κα.Παπακώστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης