Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση κατά -0,9% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2018

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση κατά -0,9% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2018
Για το σύνολο του 2018, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,1%
Περαιτέρω πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/2) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -0,9%, έναντι μηνιαίας πτώσης -1,7% τον Νοέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -4,2% έναντι ετήσιας πτώσης -3% τον Νοέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,3%.
Όσον αφορά τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντίστοιχος δείκτης υποχώρησε κατά -1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -2,7%.
Για το σύνολο του 2018, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +1,1% στην Ευρωζώνη σε σύγκριση με το 2017 και κατά +1,3% στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -1,5% σε μηνιαία βάση στην Ευρωζώνη, ενώ αντίθετα σημειώθηκε άνοδος κατά +0,7% στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Παράλληλα, η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας υποχώρησε κατά -0,4% ενώ η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση.
Μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στη Μάλτα (-5,2%) και την Ιρλανδία (-13,4%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκσε στο Λουξεμβούργο (+3,5%) και τη Δανία (+11,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης