Οι κληρικοί απορρίπτουν τη συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας: Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι Εκκλησία μόνος του

Οι κληρικοί απορρίπτουν τη συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας: Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι Εκκλησία μόνος του
Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει «όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα»
Σαφείς αιχμές κατά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αφήνει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απορρίπτοντας το σχέδιο της συμφωνίας Εκκλησίας-Κράτους που δόθηκε χθες (12/2/2019) στη δημοσιότητα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κυβέρνηση ενώ σχετικά με τον Ιερώνυμο υποστήριξε ότι «δεν είναι Εκκλησία μόνος του, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει αποφανθεί, αυτό είναι το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν είναι πρόσωπο μοναδικό στην Εκκλησία αυτός που διοικεί, η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει συνοδικό σύστημα».
Ερωτηθείς γιατί εκτιμά ότι δεν διασφαλίζεται η μισθοδοσία των κληρικών μέσα από τη συμφωνία δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία. Είναι αβέβαιο το μέλλον.
Αν θέλουν να μας κατοχυρώσουν, όπως λένε, γιατί μας αλλάζουν τελείως τη μορφής της μισθοδοσίας, με την οποία μισθοδοτείται όλο το Δημόσιο, και μας βάζουν σε ένα άλλον φορέα;»
Πάντως, ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης υποστήριξε ότι η Σύνδεσμος Κληρικών παραμένουν στην αρχική του θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, που είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία.
Τέλος, υποστήριξε ότι η Σύνοδος δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφαση και σημείωσε ότι σε άλλη περίπτωση «θα αντιδράσουμε όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS