Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Η καθυστέρηση του Brexit θα αποτελούσε ένα πολύ περίεργο μήνυμα προς τους πολίτες της χώρας

Barclay (Βρετανία): Η καθυστέρηση του Brexit θα αποτελούσε ένα πολύ περίεργο μήνυμα προς τους πολίτες της χώρας
Ο Βρετανός υπουργός Brexit δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκη Ένωση δε θα συμφωνούσε απαραίτητα με την καθυστέρηση του Brexit
Στο γεγονός ότι η καθυστέρηση του Brexit θα αποτελούσε ένα «πολύ περίεργο μήνυμα» προς τους Βρετανούς ψηφοφόρους, αναφέρθηκε σήμερα (13/2) ο αρμόδιος υπουργος, Stephen Barclay, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο Sky News.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Brexit διέψευσε τους υπαινιγμούς ότι οι βουλευτές της χώρας θα αναγκαστούν να επιλέξουν ανάμεσα στο σχέδιο της πρωθυπουργού Theresa May και την καθυστέρηση του Brexit, καθιστώντας σαφές ότι η καθυστέρηση της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έστελνε ένα «πολύ περίεργο μήνυμα» στους ψηφοφόρους του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η παραπάνω δήλωσε αποτελεί απάντηση στις αναφορές ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Theresa May, Olly Robbins, δήλωσε στις Βρυξέλλες πως εάν οι βουλευτές δε στηρίξουν μία συμφωνία για το Brexit, τότε η καθυστέρηση θα είναι «μεγάλη».
«Το ζήτημα είναι εάν οι Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρες στους όρους επέκτασης», φέρεται να δήλωσε ο κ. Robbins, προσθέτοντας μάλιστα ότι «στο τέλος μάλλον θα μας δώσουν μία επέκταση».
Ωστόσο, ο κ. Barclay διευκρίνησε ότι οι προοπτικές καθυστέρησης του Brexit θα ήταν «πολύ δύσκολες επειδή υπάρχουν οι ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου, ενώ πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι θα ήταν ένα πολύ περίεργο μήνυμα να πούμε στον βρετανικό λαό ότι τρία χρόνια μετά ττην επιλογή τους να αποχωρήσουν από την ΕΕ θα πρέπει να ψηφίσουν για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
«Νομίζω πως αυτό θα ήταν κατά σε κάτι που ψήφισαν πολλοί άνθρωποι υπέρ», επεσήμανε ο Βρετανός αξιωματούχος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δε θα συμφωνούσε απαραίτητμα με την επέκταση της διαδικασίας αποχώρησης».
«Αυτό για το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν ξεκάθαροι απέναντί μου είναι ότι δεν βλέπουν κανένα πλεονέκτημα στην επέκταση της αβεβαιότητας και την οριακή παράτασή της», πρόσθεσε ο κ. Barclay,  οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «θέλουμε να αποχωρήσουμε με μία συμφωνία και εργαζόμαστε σκληρά για να το επιτύχουμε, αλλά η πραγματική θέση είναι ότι όπως και να έχει θα αποχωρήσουμε στις 29 Μαρτίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης