Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μόλις μισής ώρας η συνάντηση Αποστολάκη με Akar - Οι στόχοι της ελληνικής πλευράς

Μόλις μισής ώρας η συνάντηση Αποστολάκη με Akar - Οι στόχοι της ελληνικής πλευράς
Η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογο του πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ
Μόλις μισή ώρα διήρκησε -σύμφωνα με πληροφορίες- η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον Τούρκο ομόλογο του, Hulusi Akar, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ και σε συνέχεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα, Recep Tayyip Erdogan, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και να προωθηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ελληνικής πλευράς ήταν να καταστήσει σαφές ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, αλλά και ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης με δηλώσεις περί «γαλάζιας πατρίδας».
Πάντως, η εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επανέλαβε χθες (12/2/2019) τα περί «γαλάζιας πατρίδας» αλλά και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προασπίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντας της στις θάλασσες γύρω της.
«Με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες και των συμφερόντων μας τόσο στον εναέριο χώρο, όσο και στην αποκαλούμενη γαλάζια πατρίδα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης