Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Εγκαταλείπετε ουσιαστικά κάθε προστασία του ν. Κατσέλη και της α' κατοικίας

Λαφαζάνης: Εγκαταλείπετε ουσιαστικά κάθε προστασία του ν. Κατσέλη και της α' κατοικίας
Σύμφωνα με την ΛΑΕ ανεστάλησαν 7 από 8 πλειστηριασμούς
Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη ΛΑΕ και την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας.
Για μεγάλη επιτυχία κάνει λόγω σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ σημειώνοντας πως «ο Δήμος Αθηναίων, ανέστειλε 7 από τους 8 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, που είχε προγραμματίσει».
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως μετά από «διάβημα διαμαρτυρίας στελεχών της ΛΑΕ και του κινήματος στον εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Αθήνας, αυτός δεσμεύτηκε ότι αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να σταματήσει τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών».
Εκπρόσωποι, όμως, του κινήματος δήλωναν στους παριστάμενους δημοσιογράφους, ότι δεν αρκούνται σ' αυτή τη δέσμευση.
Ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε αυτή η δέσμευση να εφαρμοσθεί στην πράξη από το Δήμο της Αθήνας.
Ταυτόχρονα διαβεβαίωναν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που μετά την επανέναρξη των πλειστηριασμών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για χρέη στην εφορία, μαζί με τους πλειστηριασμούς που διενεργούν τράπεζες και κερδοσκοπικά funds θα πάρουν χαρακτήρα ορμητικής καταιγίδας.
«Η κυβέρνηση της έσχατης δουλοπρέπειας θριαμβεύει. Υποχώρησε πλήρως στις απαιτήσεις των θεσμών και των πιστωτών.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση αχρηστεύει ότι έχει απομείνει από το ν. Κατσέλη, ενώ εγκαταλείπει ουσιαστικά κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας.
Οι κόκκινοι ανήμποροι δανειολήπτες βρίσκονται στο έλεος των τραπεζών» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Την ίδια ώρα ο Δήμος της Αθήνας ως προπομπός και η Εφορία κλιμακώνουν από κοινού τις επιδρομές με πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας.
Το σχέδιο είναι να μπει τέλος στο "κεραμίδι" του Έλληνα και στην ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα.
Εκατομμύρια ανήμποροι οφειλέτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, ενώ θα ακολουθήσει "τραγωδία" των μαζικών εξώσεων.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή "φορέστε κίτρινα γιλέκα και να βγούμε στους δρόμους"» κατέληξε στη δήλωση του ο γραμματέας της ΛΑΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης