Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ούτε σήμερα μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ούτε σήμερα μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση
ΑΓΟΡΑ: Μία από τα ίδια. Σε απόσταση βολής από τις 660 μονάδες αλλά χωρίς να «επιτεθούν» οι αγοραστές. Ο τζίρος ξανά χαμηλός δεν επιτρέπει υπέρβαση.

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά είχε σύμμαχο τις ξένες αγορές αλλά δεν τα κατάφερε. Υπάρχει και θετική ανάγνωση πάντως, αφού από τις τράπεζες δεν βλέπουμε αγριότητες από τους πωλητές.

Από την άλλη με τη βοήθεια της Coca Cola κρατήθηκε σήμερα το θετικό πρόσημο ενώ βοήθεια υπήρξε και από τον ΟΠΑΠ.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Θέλει νέες δυνάμεις για να ξεπεραστούν οι αντιστάσεις. Αν είναι να πάμε με τις γνωστές που κράτησαν τόσο καιρό την αγορά, δεν θα είναι για καιρό η υπέρβαση.

Πολλά καλά χαρτιά έχουν αποδόσεις πάνω από 15% από την αρχή του έτους. Δεν μπορούν να πάνε στο 30% για να φύγει η αγορά. Μας φαίνεται λίγο δύσκολο.

Νομίζουμε πως χωρίς τις τράπεζες που έχουν χαμηλή απόδοση έναντι του δείκτη δεν μπορούμε να πάμε. Η Coca Cola δηλαδή πόσο να πάει;

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ενδοσυνεδριακά πήγε μέχρι το +5,15% και στα 0,7550 ευρώ. Όμως είδαμε κάτι «περίεργες» κινήσεις από τους πωλητές στα ψηλά με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να στήσουν την υποχώρηση του τίτλου.

Τελικά έκλεισε στα 0,72 ευρώ με άνοδο 0,28% και όγκο συναλλαγών 1,9 εκατ. τεμάχια. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε δυο-τρεις μέρες τα στοιχεία για τις ανοικτές πωλήσεις.

ALPHA BANK: Έγραψε τιμή και λίγο πάνω από το 1 ευρώ αλλά έκλεισε τελικά οριακά χαμηλότερα με τους αγοραστές στο κλείσιμο να ζητάνε 161 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης και έκανε μία θετική προεξόφληση σήμερα με άνοδο 1,74%.

Στα 30,43 ευρώ βρίσκεται πλέον η μετοχή με αποτίμηση 11,3 δισ. ευρώ. Το υψηλό 52 εβδομάδων είναι στα 31,90 ευρώ.

Νταξ, είναι η Coca Cola, αλλά είπαμε. Με P/E 20 παίζει τα κέρδη του 2019 και η μερισματική απόδοση είναι στο 3%. Υπάρχουν και φθηνότερες.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έσβησε όλη την πτώση και είναι ξανά κοντά στα υψηλά 52 εβδομάδων που ήταν στα 6,54 ευρώ. Κλείσιμο στα 6,35 ευρώ με άνοδο 2,09%.

ΟΠΑΠ: Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 8,9450 ευρώ. Η μετοχή έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις στους μακροπρόθεσμους που είδαν και μεγάλα μερίσματα και αύξηση της τιμής στο ταμπλό.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κέρδισε τις εντυπώσεις πάλι. Με τιμή 1,5180 ευρώ και άνοδο 3,13% ο τίτλος μετά από συναλλαγές 786 χιλ. τεμαχίων. Η Amber Capital ξέρει να «δουλεύει» το χαρτί και φαίνεται.

Η Άνεμος ακολούθησε με άνοδο 3,04% και έκλεισε στα 1,8650 ευρώ. Η σχέση ανταλλαγής την τραβάει υψηλότερα και «απαλύνει» τον πόνο κάποιων που δεν ήθελαν τη συγχώνευση.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Όπως όλα δείχνουν χάνει την Τουρκία και είναι σημαντικό μέρος εσόδων και EBITDA. Πλήγμα για την εταιρεία και θα πρέπει να δούμε τώρα αν υπάρχει κάποιος άσσος στο μανίκι της διοίκησης.

Η μετοχή έκλεισε στα 0,50 ευρώ με απώλειες 7,41% και όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 78 εκατ. ευρώ.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Η μετοχή βρέθηκε μέχρι και τα 1,80 ευρώ για να κλείσει στα 2,10 ευρώ με άνοδο 5%. Πριν από λίγες εβδομάδες ο μέτοχος αγόραζε στα 2,40 ευρώ.

Αργεί και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ενημερώσει για το πως θα γίνει η έξοδος της εταιρείας από το ταμπλό του ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης