Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: «Fake news» τα περί συνάντησης με εκπροσώπους του Jouan Guaido

Κίνα: «Fake news» τα περί συνάντησης με εκπροσώπους του Jouan Guaido
Απάντηση της Κίνας στα περί συνάντησης με εκπροσώπους του Jouan Guaido
«Fake news» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο το δημοσίευμα της «Wall Street Journal» που έκανε λόγο για συνομιλίες Κινέζων επενδυτών με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, Κινέζοι διπλωμάτες ανησυχούν για τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις της Βενεζουέλας γιατί το Καράκας χρωστά περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια στο Πεκίνο και οι αντιπρόσωποι του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της Βενεζουέλας, Jouan Guaido, πήγαν στην Ουάσιγνκτον, με σκοπό να συζητήσουν αναφορικά με τις ανησυχίες τους.
«Στην πραγματικότητα το δημοσίευμα είναι ψευδές. Είναι μια ψευδής είδηση», τόνισε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Η εκπρόσωπος τόνισε ότι η κατάσταση στη Βενεζουέλα πρέπει να λυθεί μέσα από διάλογο, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη στάση του Πεκίνου.
Οι περισσότερες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αναγνώρισαν τον Jouan Guaido ως νόμιμο αρχηγό κράτους της Βενεζουέλας, ωστόσο ο πρόεδρος Nicolas Maduro διατηρεί τη στήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, καθώς και τον έλεγχο των κρατικών θεσμών, συμπεριλαμβανομένου του στρατού.
Η Κίνα έχει δανείσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια στη Βενεζουέλα την τελευταία δεκαετία.
Μία αλλαγή στη κυβέρνηση θα ήταν προς το συμφέρον των δύο βασικών δανειστών της χώρας, την Ρωσία και την Κίνα, είχε δηλώσει ο Jouan Guaido στο Reuters πριν από ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης