Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην αντεπίθεση η OPTIMA του ομίλου Παντελιάδη

tags :
Στην αντεπίθεση  η OPTIMA του ομίλου Παντελιάδη
Τα σχέδια για το Κατίκι  Δομοκού - Η φέτα  Ήπειρος  το Νο1  στην αγορά
Σε διπλασιασμό των πωλήσεων μέχρι το 2021 για το Κατίκι Δομοκού στοχεύει η Optima του ομίλου Παντελιάδη με τη διοίκηση να δίνει έμφαση στην οργανική ανάπτυξη της εταιρείας χωρίς να αποκλείει και την προοπτική εξαγορών.
Ο διευθύνων Σύμβουλος της Optima Α.Ε. κ. Στέφανος Παντελιάδης δηλώνει ότι είναι ανοικτός σε συνεργασίες και εξαγορές  εταιρειών που είναι προσανατολισμένες στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία εξαγοράς εταιρείας ελαιολάδου στην Κρήτη αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε παρότι οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 17 μήνες.
Η Optima υλοποιεί επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ μονάδας προβάτων η οποία θα έχει  εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους κτηνοτρόφους. Επίσης υλοποιεί επένδυση για την παραγωγή φυτικών τυροκομικών προϊόντων τα οποία έχουν υψηλή ζήτηση στις Σκανδιναβικές  χώρες.
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Optima Α.Ε. Γιώργος Καραμπέτσος μιλώντας για το νέο απόκτημα το Κατίκι Δομοκού το οποίο σε διάστημα ενός έτους παρουσιάζει αύξηση των πωλήσεων κατά 10% όταν τα σημεία πώλησης ενισχύθηκαν κατά 30%.
Ο τζίρος του προϊόντος διαμορφώθηκε στα 3,5 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε.
Σύμφωνα με τον κ. γενικό διευθυντή η διεισδυτικότητα του προϊόντος στα νοικοκυριά φθάνει στο 17% ενώ σε ποσοστό 95% των καταναλωτών που το δοκίμασαν το ενέταξαν στην καθημερινή τους διατροφή.
Πρόκειται για αλειφόμενο τυρί με τη συνολική αξία της αγοράς  να υπολογίζεται περίπου στα 40 εκατ. ευρώ.
Το Κατίκι Δομοκού σε διάστημα ενός χρόνου παρουσίασε λειτουργική κερδοφορία φθάνοντας τις 450.000 ευρώ από ζημιές ύψους 160.000 ευρώ.
Η επένδυση της OΠΤΙΜΑ στο εργοστάσιο της ΔΟΜΟΚΟΣ έφτασε τα 2.5εκ, το 2018 ποσό μεγαλύτερο της συνολικής επένδυσης που έγινε στο εργοστάσιο τα τελευταία 15 χρόνια.
Με στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και της διαδικασίας ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων, η διαδικασία παραγωγής έχει αυτοματοποιηθεί πλήρως, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της δομής, της υφής και της γεύσης του τυριού, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η παραδοσιακή συνταγή, που απαιτεί το στράγγισμα του τυριού με «τσαντίλα».
Προς το παρόν, το Κατίκι  Δομοκού εξάγεται μόνο στην Αγγλία, μέσω της «αδελφής» εταιρείας της ΟΠΤΙΜΑ, Epiros UK.
 Ο κ.Γιώργος Καραμπέτσος αποκάλυψε ότι το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία Optima βρέθηκε  στην κορυφή από πλευράς μεριδίου αγοράς στη φέτα.
Η επώνυμη και συσκευασμένη φέτα Ήπειρος απέσπασε μερίδιο αγοράς στο 14,8% σε όγκο και σε αξία διαμορφώθηκε στο 16%.
Ο κύκλος εργασιών  της  εταιρείας  Optima ανήλθε σε 134 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε
Να σημειωθεί ότι η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων.
Στο portfolio της περιλαμβάνονται κορυφαία brands, όπως HΠΕΙΡΟΣ, Dirollo, Kerrygold, Adoro, Ταλαγάνι Αποστόλου, Λογάδι και Λεβέτι.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης