Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα συνοριακή δίοδος Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, στην περιοχή των Πρεσπών

Νέα συνοριακή δίοδος Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, στην περιοχή των Πρεσπών
Στα σκαριά νέα συνοριακή δίοδος Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας
Νέα συνοριακή δίοδος προγραμματίζεται μεταξύ της κοινότητας Μάρκοβα Νόγκα και του ελληνικού οικισμού Λαιμού, στην περιοχή των Πρεσπών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων «ΜΙΑ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας χθες συναντήθηκαν οι ομάδες εργασίας της Αθήνας και των Σκοπίων αλλά και εκπρόσωποι της Ε.Ε. που συζήτησαν τις προκαταρκτικές ενέργειες για την διάνοιξη της νέας συνοριακής διόδου.
Όπως αναφέρει το «ΜΙΑ», κατά τη συνάντηση Αθήνα και Σκόπια εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσει σύντομα η κατασκευή της νέας συνοριακής διόδου, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και θα κοστίσει περίπου 4 εκατ. ευρώ.
Στο έργο θα συμμετέχει και η Αλβανία, καθώς η Ε.Ε. εκτιμά ότι η δίοδος θα έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας έχει ήδη ετοιμάσει το σχετικό έγγραφο με τους κανόνες που θα υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.
Το έγγραφο αναμένεται να τεθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και εν συνεχεία μία μεικτή επιτροπή θα αναλάβει τις τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να εναρμονιστούν με τις διαδικασίες των τριών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης