Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 1,4% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ιαπωνία: Κατά 1,4% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά -0,3%
Ανάκαμψη σημείωσε η οικονομία της Ιαπωνίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/2) στοιχείς της κυβέρνησης, χάρη στις σταθερές δαπάνες των νοικοκυριών και των εταιρειών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 1,4% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018, έναντι ετήσιας συρρίκνωσης 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι συρρίκνωσης 0,7 το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για ανάπτυξη στο 0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, η ιδιωτική κατανάλωση, η οποία αντιπροσωπεύσει σχεδόν το 60% του ΑΕΠ της χώρας, αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι κεφαλαιουχικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 2,4%.
Ωστόσο, οι εξαγωγές της χώρας για το ίδιο διάστημα υποχώρησαν κατά 0,3% εξαιτίας της επιβράδυνσης που σημειώθηκε στην οικονομία της Κίνας.
«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι υποχωρούν, με την περαιτέρω επιβράδυνση στην Κίνα και στον κόσμο και την επιδείνωση των συνθηκών εξαιτίας των εμπορικών πολέμων να παραμένουν οι κύριο παράγοντες κιδνύνου», σχολίασε ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Naohiko Baba.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης