Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συγκρατημένες απώλειες παρά τη «βουτιά» της Coca Cola

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συγκρατημένες απώλειες παρά τη «βουτιά» της Coca Cola
ΑΓΟΡΑ: Υποχωρεί λόγω Coca Cola αν και υπάρχουν κινήσεις από άλλες μετοχές που συγκρατούν τις απώλειες. Το βλέμμα πάντως θα παραμείνει στραμμένο στην Coca Cola.

Πάντως έχει θετική ανάγνωση η πορεία της αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις και δείχνει μία ανθεκτικότητα πέριξ των 660 μονάδων. Σε άλλες εποχές θα είχαν αρχίσει οι ρευστοποιήσεις.

Όσοι είχαν κέρδη δηλαδή θα πίεζαν τις τιμές. Τώρα φαίνεται πως αυτές οι κινήσεις απορροφούνται με ευκολία από τους αγοραστές. Έχει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο στοιχείο.

COCA COLA: Μας κάνει εντύπωση η πορεία της εδώ και καιρό αλλά είναι γνωστά όσα έχουν ειπωθεί για τον παγκόσμιο κολοσσό κατά καιρούς.

Έτσι και η ελληνική εισηγμένη πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Αλλά με p/e 23 για το 2018 και περίπου 20 για το 2019 κατά την ταπεινή μας άποψη είναι ακριβή.

Σήμερα υποχωρεί 5,8% καθώς τα αποτελέσματα ήταν καλά αλλά σύμφωνα και λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδοφορίας.

Μας άρεσαν οι εξαιρετικές ταμειακές ροές που μείωσαν τον καθαρό δανεισμό, αλλά ακόμα και σε όρους p/bv παραμένει ακριβή για εμάς. Δηλαδή βρίσκουμε άλλες στο ΧΑ με καλύτερες και ελκυστικότερες αποτιμήσεις.

COCA COLA (ΙΙ): Αυτό που πάντως κάνει η εισηγμένη να αναρτά στο ΧΑ την αγγλική έκδοση του δελτίου τύπου και το ΧΑ να το δέχεται την ώρα που στο site της η εταιρεία έχει και την ελληνική έκδοση μας ξεπερνά.

ΟΛΠ: Σειρά του να ανακοινώσει και πιστεύουμε στη θετική έκπληξη. Και δεν είμαστε οι μόνοι όπως δείχνει το ταμπλό.

Η μετοχή ενισχύεται 2,65% και βρίσκεται στα 16,24 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 406 εκατ. ευρώ.

Αρκετά νωρίς εντοπίσαμε την αλλαγή της χρηματιστηριακής συμπεριφοράς και πιστεύουμε στη μακροπρόθεσμη προοπτική της εταιρείας.

Με επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ που κάποια στιγμή θα δοθεί και η έγκριση το μεγάλο λιμάνι της χώρας θα αλλάξει πρόσωπο. Χρηματιστηριακά δεν γίνεται να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Νέα ανοδική κίνηση αφού χθες την πίεσαν αρκετά με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου.

ΟΤΕ: Στα 10,55 ευρώ με άνοδο 1% και όγκο 13 χιλ. τεμάχια. Η συμβολή του στο να κρατηθεί η αγορά πέριξ των 655-660 μονάδων είναι καθοριστική.

EUROBANK: Κινητική και αυτή με άνοδο άνω του 1% και όγκο μεγαλύτερο των 100 χιλ. τεμαχίων.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Το ομόλογο κοντινής λήξης πιέστηκε σημαντικά χθες όπως και η μετοχή. Θα έχει ενδιαφέρον πως θα μπορέσει να απαντήσει η διοίκηση στις τελευταίες εξελίξεις.

Χρηματιστηριακά εντοπίζεται μικρή πίεση στο άνοιγμα με τον όγκο στις 22 χιλ. τεμάχια και την αποτίμηση στα 78 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης