Τελευταία Νέα
Διεθνή

NRF: Στα 20,7 τρισ. δολάρια οι δαπάνες των Αμερικανών για τον Αγ. Βαλεντίνο

tags :
NRF: Στα 20,7 τρισ. δολάρια οι δαπάνες των Αμερικανών για τον Αγ. Βαλεντίνο
Η μέση δαπάνη ανά άτομο αναμένεται να είναι 162 δολάρια, μια αισθητή αύξηση από τα 103 δολάρια που δίδονταν το 2009
Μπορεί η Jennifer Lopez να έχει τραγουδίσει το "Love Don't Cost a Thing" (η αγάπη δεν κοστίζει), αλλά σίγουρα οι αριθμοί δεν την επιβεβαιώνουν.
Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, η αγάπη κοστίζει πραγματικά κάτι και οι άνθρωποι χρειάζονται ιδιαίτερα βαθιές τσέπες στις 14 Φεβρουαρίου.
Παρόλο που η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γίνεται προοδευτικά λιγότερο δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συμμετέχοντες ξοδεύουν πραγματικά περισσότερο από ποτέ.
Συνολικά, οι προβλέψεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανεμπόρων (NRF) λένε ότι οι Αμερικανοί θα πληρώσουν πάνω από συνολικά 20,7 τρισ. δολάρια σε κάρτες, λουλούδια, σοκολατάκια και δείπνα με κεριά.
Αυτό είναι ένα επίπεδο ρεκόρ στις δαπάνες, οι οποίες είναι κατά 6% αυξημένες σε σχέση με πέρσι.
Πριν από μια δεκαετία, το ποσοστό των Αμερικανών που συμμετείχαν στη ρομαντική δραστηριότητα της 14ης Φεβρουαρίου ήταν 63%, ενώ τώρα έχει πλέον μειωθεί σε μόλις 51%.
Φέτος, η μέση δαπάνη ανά άτομο αναμένεται να είναι 162 δολάρια, μια αισθητή αύξηση από τα 103 δολάρια που δίδονταν το 2009.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι άνδρες θα ξοδεύσουν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες.
Οι άνδρες αναμένεται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 229,54 δολάρια, περισσότερα από τα 99,77 δολάρια που σκοπεύουν να ξοδέψουν οι γυναίκες.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης