Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος κατά Μητσοτάκη, Γεννηματά: Η ΝΔ έχει τάξει τη θέση του ΠτΔ - Πρωτοφανής συναλλαγή

Τζανακόπουλος κατά Μητσοτάκη, Γεννηματά: Η ΝΔ έχει τάξει τη θέση του ΠτΔ - Πρωτοφανής συναλλαγή
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τάξει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και έκανε λόγο για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολίτευσης
Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τάξει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και έκανε λόγο για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας όσα κατήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η βούληση της ΝΔ είναι να μην προτείνει τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προεδρική εκλογή του 2020.
Προφανώς έχει τάξει την θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος.
Πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολίτευσης», κατήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Χθες αποκαλύφθηκε το σχέδιο Μητσοτάκη, ότι στόχος του είναι να διορίσει ένα πρόσωπο στο προεδρικό αξίωμα από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό χώρο.
Πρόκειται για σχέδια επί χάρτου», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο κος Μητσοτάκης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.
O λαός θα ρίξει στα αζήτητα τα σχέδιά του και το βαθειά αντιθεσμικό παιχνίδι της ΝΔ με τον θεσμό του ΠτΔ όπως στα αζήτητα έριξε και το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για πολιτική ταύτιση της Νέας Δημοκρατίας με το Κίνημα Αλλαγής.
«Η κα.Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ δεν εκφράζουν τον προοδευτικό χώρο», τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Όσον αφορά τη διαφοροποίηση του Σταύρου Κοντονή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι  στη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν μπαίνουν ζητήματα κομματικών πειθαρχιών και ο κ. Κοντονής, ως νομικός, δικαιούται να έχει την άποψή του.
Για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την καλύτερη δυνατή προστασία της πρώτης κατοικίας των λαΪκών νοικοκυριών.

Αριστοκρατική η αντίληψη Μητσοτάκη για την πολιτική

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος αναδείχτηκαν διαφορές που αφορούν τους αξιακούς πυρήνες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και σκιαγραφούν μια καθαρή κοινωνική και πολιτική αντίθεση που περιγράφεται από το δίπολο λαός – ελίτ», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι ο κος Μητσοτάκης θεώρησε εκφυλισμό της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης τον εθνικό διάλογο που διεξήχθη.
«Οι πολίτες μάλλον δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία της αναθεώρησης καθώς δεν κατέχουν την μυστική γνώση που κατέχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του», σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο, η αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την πολιτική είναι αριστοκρατική και επιβεβαιώνει ότι ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την πολιτική εξουσία ως πατρογονικό δικαίωμα του ίδιου και των ομοίων του και όχι ως πηγάζουσα από το λαό.

Για τις αποκαλύψεις Τσουκάτου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση και στο Κίνημα Αλλαγής για τις αποκαλύψεις Τσουκάτου.
«Ο κ. Τσουκάτος στην απολογία του στη δίκη της Siemens αποκάλυψε χθες κάτι που όλοι γνωρίζουν αλλά ουδείς ομολογούσε: 16 δις δραχμές (δηλαδή σχεδόν 47 εκατ. ευρώ) μπήκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και άλλων εταιριών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο για τις εκλογές του 2000.
Παρά τις αποκαλύψεις του κου Τσουκάτου, η κα Γεννηματά από χθες όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα αλλά δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία & το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση.
Εκτός από την κα Γεννηματά αφωνία για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει & ο κ. Μητσοτάκης που ακόμη δεν έχει εξηγήσει ποια ακριβώς διαφάνεια και εξυγίανση τολμά να επικαλείται για τα οικονομικά της ΝΔ όταν ένας επιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της», τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης