Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία σε Τουρκία: Δεν μπορείς να έχεις ασφαλή ζώνη στη Συρία χωρίς τη συγκατάθεση του Assad

tags :
Ρωσία σε Τουρκία: Δεν μπορείς να έχεις ασφαλή ζώνη στη Συρία χωρίς τη συγκατάθεση του Assad
Η Τουρκία έχει εκφράσει την πρόθεση της για δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη Συρία
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τα περί δημιουργίας ασφαλούς ζώνης έστειλε η Ρωσία σε μια κίνηση που αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τρεις πλευρές.
Ειδικότερα, η Ρωσία διεμήνυσε στην Τουρκία ότι δεν έχει δικαίωμα να δημιουργήσει «ασφαλή ζώνη» στη Συρία εάν δεν έχει τη συγκατάθεση του προέδρου Bashar al-Assad.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putn, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Assad, ήταν οικοδεσπότης της συνόδου στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου συζητήθηκε το μέλλον της Συρίας με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan και τον Ιρανό πρόεδρο, Hassan Rouhani.
Και οι τρεις χώρες έχουν δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας όπου έχουν συντονίσει τις προσπάθειες τους παρά τις διαφορετικές προτεραιότητες και συμφέροντα.
Αλλά μια προγραμματισμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump τον Δεκέμβριου, έχει προκαλέσει νέες εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
«Το ζήτημα της παρουσίας στρατιωτικής δύναμης που ενεργεί υπό την εξουσία μιας τρίτης χώρας στην επικράτεια μιας κυρίαρχης χώρας και ιδιαίτερα της Συρίας πρέπει να αποφασιστεί απευθείας από τη Δαμασκό.
Αυτή είναι η βασική μας θέση», δήλωσε η Maria Zakharova ερωτηθείσα σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης