Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αδυναμία υπέρβασης των 660 μονάδων και μικρή οπισθοχώρηση

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αδυναμία υπέρβασης των 660 μονάδων και μικρή οπισθοχώρηση
ΑΓΟΡΑ: Προσπαθούσαν οι τράπεζες, πιεζόταν η Coca Cola και η συνεδρίαση πήγε έτσι μέχρι και το κλείσιμο. Μικρές απώλειες ο γενικός δείκτης, αλλά οι μετοχές που έκλεισαν με άνοδο ήταν περισσότερες από αυτές που υποχώρησαν.

Κράτησε η Alpha Bank, ενώ για δεύτερη φορά η Πειραιώς προσπάθησε αλλά οι πωλητές νίκησαν. Και αυτή τη φορά έδειξαν περισσότερη αποφασιστικότητα.

Η αγορά έγραψε ενδοσυνεδριακό νέο υψηλό έτους, οριακά χαμηλότερο από τις 660 μονάδες. Η αδυναμία να τις διασπάσει είναι εμφανέστατη.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει αλλά δεν μας αρέσει να προσπαθεί να πιάσει ένα στόχο πολλές φορές και να αποτυγχάνει. Συνήθως πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Άρα περιμένουμε πισωγύρισμα αφού δεν υπάρχει και καταλύτης. Σήμερα προσπάθησαν να κρατήσουν τις ισορροπίες.

COCA COLA: Έκανε όγκο 154 χιλ. τεμάχια και τζίρο 4,4 εκατ. ευρώ. Βοήθησε στον συνολικό αλλά τα πακέτα τον αύξησαν περισσότερο.

Δεν ξέρουμε τι δεν άρεσε στους επενδυτές και στην τηλεδιάσκεψη δεν ακούσαμε κάποιο παράπονο. Τα χρηματοοικονομικά κόστη θα διπλασιαστούν το 2019.

Η γνώμη μας είναι γνωστή τη θεωρούμε ακριβή τη μετοχή στα 10,7 δισ. ευρώ που έκλεισε σήμερα μετά το -4,90%. Τώρα οι επενδυτές κάνουν τις επιλογές τους.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στα 0,71 ευρώ το κλείσιμο που ήταν χαμηλό ημέρας και στα 0,75 ευρώ ενδοσυνεδριακό υψηλό. Απώλειες 1,39% και όγκος 2,1 εκατ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Θεαματικά αποτελέσματα και διπλασιασμός μερίσματος. Θα μοιράσει 0,424 ευρώ ανά μετοχή από 0,1712 ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 27,9 εκατ. ευρώ από 11,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τεράστια βελτίωση και ξαναβάζει τη μετοχή στο επίκεντρο.

Όχι ότι δεν περιμέναμε εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά οι επενδυτές την αγνοούν εδώ και καιρό. Ο νέος μέτοχος κάνει καλή δουλειά και φαίνεται. Στην αποτίμηση των 395 εκατ. ευρώ παίζει με p/e 14,1 φορές.

Πιστεύουμε πως και το 2019 θα είναι μία εξαιρετική χρονιά και τα κέρδη θα βελτιωθούν. Άρα η μετοχή είναι φθηνή. Σημειώστε ταμειακά διαθέσιμα 80,9 εκατ. ευρώ τα οποία υπερβαίνουν τον συνολικό δανεισμό.

JUMBO: Στα 15 ευρώ η μετοχή με αποτίμηση 2,04 δισ. ευρώ. Ο όγκος στις 135 χιλ. τεμάχια.

EUROBANK: Κλείσιμο στα 0,5450 ευρώ με όγκο 3,2 εκατ. τεμάχια και άνοδο 0,93%. Στην τιμή κλεισίματος οι πωλητές είχαν 502 χιλ. τεμάχια να δώσουν.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Συνεχίζει να κάνει υψηλό όγκο για τα δεδομένα της και κάποιοι φαίνεται πως μαζεύουν προσεκτικά χωρίς να «καρφώνονται».

Η αποτίμηση των 10,8 εκατ. ευρώ είναι περίπου στο 1/3 της καθαρής θέσης και αν βελτιωθεί η τελική γραμμή η μετοχή θα δείξει πόσο φθηνή είναι.

Στα 0,3380 ευρώ και στο +2,42% με όγκο 32 χιλ. τεμάχια. Στην τιμή κλεισίματος οι πωλητές πουλούσαν 6 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Νέα πτώση 5,2% με όγκο 895 χιλ. τεμάχια, ήτοι υψηλός και σήμερα. Τα δύο ομόλογα της εισηγμένης έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πακέτο στο κλείσιμο 300 χιλ. τεμαχίων στα 4,70 ευρώ ανά μετοχή συνολικής αξίας 1,4 εκατ. ευρώ. Εκεί έκλεισε με αποτίμηση 134 εκατ. ευρώ.

PROFILE: Συνεχίζει ανοδικά με τιμή πλέον τα 1,78 ευρώ μετά το +4,71% που έγινε με όγκο 80 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 21 εκατ. ευρώ. Εξαιρετική μέχρι στιγμής η απόδοση από την αρχή του έτους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης