Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Είναι πλέον θέμα χρόνου πριν ξεσπάσει η κρίση στις αγορές

tags :
Phoenix Capital: Είναι πλέον θέμα χρόνου πριν ξεσπάσει η κρίση στις αγορές
Phoenix Capital: Είναι πλέον θέμα χρόνου πριν ξεσπάσει η κρίση στις αγορές
Σημειώστε στα ημερολόγιά σας την ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2019, η οποία σηματοδοτεί την ημέρα που ο Jerome Powell επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) «έριξε την πετσέτα» και έγινε ένας «διαφημιστής» της χρηματιστηριακής αγοράς ακριβώς όπως η Janet Yellen και ο Ben Bernanke έκαναν πριν από αυτόν, αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Είναι επίσης πιθανό να σηματοδοτήσει την ημέρα που η Fed άρχισε να χάνει οποιαδήποτε αξιοπιστία από την άποψη της νομισματικής πολιτικής.
Για όσους από εσάς το jeχάσατε, εκείνη την ημέρα η Fed δεν αύξησε τα επιτόκια τονίζει η Phoenix Capital.
Αυτό σημαίνει ότι η Fed πιστεύει ότι με την ανεργία στο 3,9% και την αύξηση του ΑΕΠ στο 3,7% ... η αμερικανική οικονομία δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αύξηση επιτοκίου κατά 0,25% στο 2,75%.
Πέρα από αυτό, η Fed ανέφερε επίσης ότι ενδέχεται να μην προχωρήσει μέσα στο 2019 σε αύξηση των επιτοκίων και ότι είναι έτοιμη να προσαρμόσει τον ισολογισμό της ή να προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικού περιορισμού (QT) εάν είναι απαραίτητο.
Αυτή είναι η μοναδική μεγαλύτερη «κωλοτούμπα» στην ιστορία της Fed.
Η Fed προχώρησε από την υπόσχεση για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2019 και το να αφήσει το πρόγραμμα QT στον αυτόματο πιλότο, πέρασε στην μη αύξηση των επιτοκίων και ανακοίνωσε ότι θα «προσαρμόσει» το πρόγραμμα QT εάν χρειαστεί.
Όλα αυτά μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών.
Και δυστυχώς για όσους αγόραζαν μετοχές με βάση αυτό... θα αποτύχει.
Η πραγματικότητα είναι ότι με την μη ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος Quantitative Easing (QE), η Fed θα αποτύχει να σταματήσει την επερχόμενη «σφαγή» της αγοράς.
Θυμηθείτε ότι η Fed αποσύρει ρευστότητα 50 δισεκατομμύρια δολάρια από το σύστημα κάθε μήνα ανεξάρτητα από τις λεκτικές παρεμβάσεις της.
Το πρόβλημα αυτό δεν έχει διορθωθεί.
Επίσης, και αυτό είναι το πραγματικά μεγάλο ζήτημα ...
Ο λόγος για τον οποίο η Fed γίνεται τόσο ανοιχτά «dovish» είναι επειδή κάτι πραγματικά πολύ αρνητικό ξεδιπλώνεται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι αυξήσεις επιτοκίων και το πρόγραμμα QT πρόκειται να προκαλέσουν κρίση.
Αυτή η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη, οι μετοχές έχουν «σπάσει» την τάση της «bull market», όπως ακριβώς έκαναν το 2000 και το 2008.
Είναι πλέον θέμα χρόνου πριν ξεσπάσει η κρίση.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης