Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Με κοινή πρόταση στη Γενική Συνέλευση οι Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης

tags :
Creta Farms: Με κοινή πρόταση στη Γενική Συνέλευση οι Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης
Δύο είναι οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο
Με κοινή πρόταση κατεβαίνουν οι αδελφοί Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης στη σημερινή (15/2) έκτακτή γενική συνέλευση των μετόχων που είχε ζητήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης θέτοντας αρχικά ως βασικό θέμα την ανάκληση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Αρχικά  είχε δοθεί η αίσθηση στην επενδυτική  κοινότητα ότι ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης θα ζητούσε την αντικατάσταση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης εταιρείας.  
Όμως από το χρόνο αναγγελίας της έκτακτης γενικής  συνέλευσης μέχρι την πραγματοποίησή της σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου κύλησε πολύ νερό  στο αυλάκι.
Στη συνέχεια έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις ανάμεσα στα δύο αδέλφια και βασικούς μετόχους της Creta Farms κλείνοντας το κεφάλαιο των διαφωνιών που είχαν ανακύψει.  
Ο χρόνος έφερε τη σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στον Εμμανουήλ και στον Κωνσταντίνο Δομαζάκη με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε κοινή πρόταση κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές αφορούν δύο άτομα που ήδη συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο και στην Εκτελεστική  Επιτροπή ενώ θεωρείται βέβαιη αποχώρηση της κας Ελένης Δομαζάκη.  
Η διοίκηση της Creta Farms θέλει να δώσει έμφαση στην πορεία της εταιρείας  και στους στόχους που έχει θέσει για το 2019. Φέτος ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί  στα 140 εκατ. ευρώ από 120 εκατ ευρώ του 2018.
Τέλος να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη (19/2) θα εισέλθουν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
Η καθυστέρηση εισαγωγής των νέων μετοχών οφείλεται κυρίως στην αλλαγή της νομοθεσίας που ορίζει ρητά  ότι η ολοκλήρωση της ΑΜΚ πιστοποιείται από Ορκωτό λογιστή ενώ μέχρι πρότινος ήταν αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης