Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Elbisco: Φέρνει στην αγορά ψωμί του τόστ χωρίς ζάχαρη - Η κερδοφορία, ο στόχος του 2019 για τη διοίκηση

tags :
Elbisco: Φέρνει στην αγορά ψωμί του τόστ χωρίς ζάχαρη - Η κερδοφορία, ο στόχος του 2019 για τη διοίκηση
Η  Elbisco φέρνει  στην αγορά  το ψωμί του  τόστ χωρίς ζάχαρη
Η Elbisco κάνει το πρώτο βήμα καταργώντας τη ζάχαρη από το ψωμί του τοστ βάζοντας νέες διατροφικές αξίες σε κάθε ελληνικό  σπίτι.
Στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού, είναι επιβεβλημένη, η καινοτομία καθώς το μερίδιο της εταιρείας ανέρχονται στο 22%, όταν ο leader της αγοράς  η «Καραμολέγκος» μαζί με το σήμα «Κατσέλης» αγγίζει το 42%, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η «Παπαδοπούλου» που βρίσκεται  στο 19%.
Πάντως η  Elbisco, είναι ο leader της εγχώριας αγοράς στη φρυγανιά (σήμα Elite), με το μερίδιό της να διαμορφώνεται στο 42%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Elbisco κ . Νικόλαος Βουδούρης  με το επαναλανσάρισμα προϊόντων της εταιρείας προσδοκά σε αύξηση των μεριδίων αγοράς.
Οι προσδοκίες είναι επίσης υψηλές από το εργοστάσιο της Χαλκίδας που έχει ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή φρυγανιάς.
Ο διευθύνων σύμβουλος θέτει ως βασικό στόχο τη φετινή χρονιά την κερδοφορία καθώς ο τζίρος είναι αρκετά ικανοποιητικός και κινείται  σταθερά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών που σήμερα αποτελούν το 20% του συνολικού τζίρου της εταιρείας.    
Ο κ. Βουδούρης σε ειδική εκδήλωση  παρουσίασης του προϊόντος χωρίς ζάχαρη μίλησε για την πολύχρονη παρουσία της οικογενειακής επιχείρησης, σημειώνοντας ότι σήμερα στα δύο εργοστάσια στην Ελλάδα απασχολεί 800 εργαζόμενους στην Ελλάδα και στο ένα εργοστάσιο των Σκοπίων 350 εργαζόμενους, ενώ εξάγει σε 25 χώρες.
Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στην επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2018 στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, το οποίο αποτελεί την «ατμομηχανή» των δραστηριοτήτων της Elbisco.
Πέραν όμως της υφιστάμενης παραγωγικής δραστηριότητας, στελέχη της εταιρείας δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους για την κατασκευή μονάδας παραγωγής μπισκότων στη Σαουδική Αραβία από κοινού με τον τοπικό partner  Gulf Catering Foods Factory (GCFF), ο οποίος σήμερα κάνει τη διανομή των προϊόντων της Elbisco στην τοπική αγορά.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης