Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Shanahan (Υπηρεσιακός ΥΕΘΑ ΗΠΑ): Δεν θα υπάρξει μονομερής μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν

tags :
Shanahan (Υπηρεσιακός ΥΕΘΑ ΗΠΑ): Δεν θα υπάρξει μονομερής μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν
Shanahan (Υπηρεσιακός ΥΕΘΑ ΗΠΑ): Δεν θα υπάρξει μονομερής μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Patrick Shanahan δεσμεύθηκε σήμερα (14/2)στις Βρυξέλλες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μειώσουν μονομερώς τα στρατεύματά τους που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, μετά την ανακοίνωση της απόφασής τους να αποσυρθούν από το Συρία.
«Δεν θα υπάρξουν μονομερείς μειώσεις στρατευμάτων. Ήταν ένα από τα μηνύματα της συνάντησής μας σήμερα», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας μιας συνάντησης με τους ομολόγους του τού ΝΑΤΟ.
«Θα είναι συντονισμένο. Θα εργαστούμε μαζί», δήλωσε ο Patrick Shanahan, ο οποίος ρωτήθηκε για τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει μεταξύ των συμμάχων η μονομερής αποχώρηση από τη Συρία, την οποία αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Trump.
Ο υπηρεσιακός υπουργός υπενθύμισε πως ο πρόεδρος Trump στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης είχε πει πως «έχει έρθει η ώρα τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε στην ειρήνη» στο Αφγανιστάν.
«Δεν επιτρέπουμε σε αυτή την ευκαιρία να μας ξεφύγει», επέμεινε ο Patrick Shanahan.
«Αυτό για το οποίο μιλήσαμε, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να εντείνουμε περαιτέρω την υποστήριξή μας στις αφγανικές δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας προκειμένου να ασκήσουμε περισσότερη πίεση στους Ταλιμπάν», εξήγησε.
«Είμαι πραγματικά ευτυχής για την ταύτιση των απόψεών μας. Πιστεύω πως δημιουργούμε τη διπλωματική πίεση που χρειάζεται ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Ζ. Halilzad», συνέχισε.
«Πρέπει πραγματικά να μιλάμε για την πιθανότητα ειρήνης. Αυτή μπορεί να είναι η στιγμή μας», είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στη Συρία, όπου η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει υποχωρήσει σε μια περιοχή που η έκτασή της φθάνει μετά βίας το ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, ο Patrick Shanahan είπε πως «η στρατιωτική αποστολή έχει ολοκληρωθεί ή σχεδόν».
«Είναι το επόμενο στάδιο αυτό που είναι σημαντικό. Ένα μέρος των συνομιλιών μου αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουμε την τελευταία φάση», κατέληξε χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.
Την Τρίτη (προχθές), ο Shanahan είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας «δύναμης παρατηρητών» από τους συμμάχους του συνασπισμού στη βόρεια Συρία.
Οι υπουργοί Άμυνας του συνασπισμού κατά του ΙΚ θα συναντηθούν την Παρασκευή (15/2) στο Μόναχο, στη Γερμανία, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον της συμμαχίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης