Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Σκοπός μας να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε με τη Β. Κορέα

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Σκοπός μας να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε με τη Β. Κορέα
Περαιτέρω συνομιλίες ΗΠΑ – Β. Κορέας ενόψει της νέας συνόδου κορυφής Trump – Kim
Την θέση ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν με τη Βόρεια Κορέα διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, M. Pompeo, ο οποίος υποστήριξε πως την ερχόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία Αμερικάνων διπλωματών θα έχει συνομιλίες με Βορειοκορεάτες ομολόγους τους προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που βρέθηκαν στο τραπέζι της συνόδου κορυφής των Trump – Kim τον περασμένο Ιούνιο στη Σιγκαπούρη.
Η προεργασία αυτή γίνεται ενόψει της νέας συνάντησης που θα έχουν στις 27 -28 Φεβρουαρίου στο Ανόι του Βιετνάμ οι Trum – Kim Jong Un.
Όπως είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Trump και Kim θα εστιάσουν στο ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της Β. Κορέας αλλά και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα.
«Προφανώς και θα συζητήσουμε το πώς θα μειώσουμε την ένταση, το πώς θα μειωθούν οι στρατιωτικοί κίνδυνοι, το να μειώσουμε τόσο αυτό το ρίσκο έτσι ώστε να φέρουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο.
Σκοπεύουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε» υποστήριξε ο Pompeo.
Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Β. Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, το οποίο θεωρεί ότι απειλεί την εθνική της ασφάλεια ενώ η Β. Κορέα ζητά να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ, να κηρυχθεί και επίσημα το τέλος του πολέμου της Κορέας και να δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης