Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Σε υψηλό 3 μηνών το αμερικανικό αργό - Κέρδη άνω του 2% για Brent

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Σε υψηλό 3 μηνών το αμερικανικό αργό - Κέρδη άνω του 2% για Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο +2,17% φθάνοντας σε υψηλό τριών μηνών
Στα υψηλότερα επίπεδα του 2019 σκαρφάλωσε σήμερα Παρασκευή (15/2) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις περικοπές του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, καθώς και λόγω της αναστολής λειτουργίας του μεγαλύτερου παράκτιου πετρελαϊκού πεδίου της Σαουδικής Αραβίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent είχε  άνοδο της τάξεως του +2,59% στα 66,24 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδό του από την αρχή του 2019.

Παράλληλα, η τιμή του παραμένει κοντά σε υψηλά τριών μηνών, ενώ η εβδομαδιαία του άνοδος ανήλθε στο +6,5%.
Όσον αφορά το αμερικανικό αργοί, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 ενισχύθηκε κατά +2,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,59 δολ. ανά βαρέλι, δηλάδη στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών.
Για το σύνολο της εβδομάδας τα κέρδη για το αμερικανικό αργό έφθασαν στο επίπεδο του +5,4%.
Η μερική αναστολή λειτουργίας του πετρελαϊκού πεδίου Safaniyah αποτελεί σημαντικό παράγοντας για την άνοδο του «μαύρου χρυσού», καθώς η παραγωγή ικανότητα του πεδίου μπορεί να ξεπεράσει τα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Επιπλέον, οι περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ, του οποίου η Σαουδική Αραβία είναι ο de facto επικεφαλής, παρέχουν επίσης στήριξη προς το πετρέλαιο, καθώς ο Οργανισμός αναμένεται να εντείνει ακόμα περισσότερο τις περικοπές του τον ερχόμενο μήνα.
«Το Brent θα βρεθεί κατά μέσο όρο στα 70 δολ. ανά βαρέλι το 2019, με τη βοήθεια των εθελοντικών και μη εθελοντικών μειώσεων στην παραγωγή του ΟΠΕΚ», ανέφερε σε σημείωμά της η Bank of America Merrill Lynch, αναμένοντας παράλληλα μείωση στην παραγωγή του ΟΠΕΚ κατά 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης