Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2019

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4,2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/2) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες που επικρατούν αναφορικά με το Brexit.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά +1% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,7% τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4,2% έναντι ετήσιας ανόδου +3,1% τον Δεκέμβριο του 2018 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3,4%.
Όσον αφορά τις βασικές λιανικές πωλήσεις, από τις οποίες εξαιρούνται οι πωλήσεις οχημάτων και βενζίνης, σημειώθηκε μηνιαία άνοδος κατά +1,2% ενώ η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +4,1%.
Για το σύνολο του τριμήνου Νοεμβρίου 2018-Ιανουαρίου 2019, ο συνολικός όγκος λιανικών πωλήσεις αυξήθηκε κατά +0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
«Η ποσότητα αγορών στα καταστήματα κλωστοϋφαντουργικών ειδών, ενδυμάτων και υποδημάτων σημείωσε ισχυρή ετήσια άνοδο κατά +5,5% καθώς τα καταστήματα εκμεταλλεύτηκαν τις πωλήσεις του Ιανουαρίου, με την ετήσια πτώση των τιμών στο 0,9%», σχολιάζει η ONS μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης