Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω εμπορικών συνομιλιών και μάκρο -Στο +0,63% και τα 1.322,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω εμπορικών συνομιλιών και μάκρο -Στο +0,63% και τα 1.322,15 δολ. ανά ουγγιά
Τα μακροοικονομικά στοιχεία και οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας έδωσαν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο
Άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (15/2) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς τα ασθενέσθερα μακροοικονομικά στοιχεία σε Κίνα και ΗΠΑ στρέφουν τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +0,63% στα 1.322,15 δολ. ανά ουγγιά, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,13% στις 96,92 μονάδες.
Νωρίτερα εντός της ημέρας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τον ετήσιο πληθωρισμό για τον Ιανουάριο του 2019 και τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 1,7% σε ετήσια βάση, έναντι 1,9% τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές πρέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 1,8% στις αστικές περιοχές της Κίνας, την ίδια στιγμή που ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 1,7% στις αγροτικές περιοχές.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε στο 0,1% γεγονός που αποτελεί τον ασθενέσθερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Δεκέμβριο του 2018 είχε διαμορφωθεί στο 0,9% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν η πτώση να περιοριστεί στο 0,3%.
Χθες (14/2) το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις της χώρας για τον Δεκέμβριο του 2018, όπου και καταγράφηκε σηγμαντική πτώση της τάξεως του -1,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή άνοδο +0,1%.
Παράλληλα, το γεγονός ότι οι δύο χώρες δεν κατέληξαν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια των εμπορικών τους συνομιλιών έδωσε επίσης ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί συνήθως σαν ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους αβεβαιότητας.
Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2018, όταν και η τιμή του βρέθηκε σε χαμηλά ενάμισι έτους, ο χρυσός έχει ενισχυθεί κατά +12%, εν μέσω «παύσης» στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων από τη Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης