Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Ποια είναι τα κρίσιμα σημεία για την αλλαγή της επενδυτικής ατμόσφαιρας

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Ποια είναι τα κρίσιμα σημεία για την αλλαγή της επενδυτικής ατμόσφαιρας
Στις τελευταίες συνεδριάσεις αποτυπώνεται μια πλάγια σταθεροποιητική κίνηση άνω των 650 μονάδων για το γενικό δείκτη
Το κατάλληλο ανοδικό σενάριο για την υπέρβαση των 660 μονάδων ψάχνει να βρει ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες συνεδριάσεις αποτυπώνοντας μια πλάγια σταθεροποιητική κίνηση άνω των 650 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Ανοδική διάσπαση της εν λόγω αντίστασης των 660 μονάδων με χρονικό φίλτρο επιβεβαίωσης μπορεί να σπρώξει το δείκτη προς το επόμενο πολύ σημαντικό επίπεδο των 690 με 705 μονάδων αλλάζοντας άρδην την επενδυτική «ατμόσφαιρα» στους ενεργούς επενδυτές, αναφέρει ο αναλυτής.
Άκρως θετική θα είναι και η ανοδική καταστρατήγηση της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τοξοειδής γραμμής τάσης στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών, καθώς θα δώσει λαβές για αλλαγή της επενδυτικής στρατηγικής σε αρκετά χαρτοφυλάκια.
Όμως η καθοδική επαναφορά με αύξηση των ρευστοποιήσεων χαμηλότερα της ζώνης των 650 με 645 μονάδων θα λιμάρει την ανοδική σκέψη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εβδομαδιαίο διάγραμμα του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, καθώς ναι μεν προσπαθεί να αποδείξει ότι «έχει» το επίπεδο των 1700 με 1710 μονάδων αλλά από την άλλη έχει ήδη δραπετεύσει από το καθοριστικό καθοδικό κανάλι “Q” που τον διέπει από τον Δεκέμβριο του 2017 εγείροντας θέμα ανοδικού στροφέα με αρχικό στόχο τις 1855 μονάδες, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Ενδείξεις πιθανής ανοδικής συνέχειας λαμβάνουμε και από το τεχνικό δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI) όπου με την προώθησή του άνω του επιπέδου των 40 μονάδων φεύγει από τις πουλημένες και υπερπουλημένες περιοχές μπαίνοντας σε ουδέτερο έδαφος επανεξέτασης της μεσοπρόθεσμης τάσης.
Διαγραμματικές ανάσες δείχνει να παίρνει ο Τραπεζικός Δείκτης λίγο πάνω από το ορόσημο των 400 μονάδων παραμένοντας όμως αδύναμος στο υπάρχον καθοδικό κανάλι του περασμένου Σεπτεμβρίου, που έχει ακόμα ως κατηφορικό σταθμό τις 340 μονάδες. Εδώ για να γίνει σημαντική αλλαγή στον υπάρχον καθοδικό σχεδιασμό θα πρέπει ο Τραπεζικός Δείκτης να υπερκεράσει την περιοχή των 460 μονάδων ανοίγοντας έτσι οπτικό πεδίο με την ισχυρή αντίσταση των 550 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης